februari 2017

26 februari, Het Wilde Westen

flyer_Jazz_Cereol8

25 februari, Molen De Ster

Kapok1

Ritmisch vuurwerk met Kapok

Zaterdag 25 februari staat Kapok, een van de opvallendste bands in de huidige Nederlandse muziekscene op de planken van Molen de Ster. De aanvang is 20.30 uur en de entree bedraagt 12,50 euro. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Utrecht. Reserveren kan via www.molendester.nu.

Kapok is een van de aanwinsten van het jonge Utrechtse label Kytopia. Het trio staat bekend om zijn ritmische vuurwerk, aanstekelijke interactie en om de knetterende, onvoorspelbare energie van hun liveshows. Kapok jat naar hartelust uit allerlei muziek, waaronder funkrock, klassieke muziek, vrije improvisatie en Afrikaanse muziek – een verzameling invloeden die onwaarschijnlijk klinkt, maar in de muziek heel natuurlijk samengaat.

Het eerste wat opvalt aan Kapok is de instrumentatie. Er is geen bas, Remco Menting klinkt op een zelf ontworpen drumkit als geen andere drummer en Timon Koomen roept op zijn gitaar rijke klankwerelden tot leven. De hoorn staat bekend als instrument uit de klassieke muziek, maar in handen van Morris Kliphuis ben je dat snel vergeten. Als een van de weinige jazzhoornisten ter wereld zingt, scheurt en funkt hij op zijn instrument alsof het gemaakt is voor de jazz. Op het podium gaat Kapok elke keer weer met de muziek aan de haal, wat ervoor zorgt dat geen twee concerten hetzelfde zijn.

Sinds hun eerste ontmoeting in de opnamestudio in 2011, waaruit het debuutalbum Flatlands ontstond, heeft Kapok opgetreden op alle belangrijke festivals in Nederland, waaronder twee keer het North Sea Jazz Festival. De band is ook internationaal actief, won in 2012 de Dutch Jazz Competition, in 2013 de European Jazz Competition en ontving in 2014 een Edison voor haar tweede album Kapok.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=OaMqgxLOQu8

Muziek: https://kapok-music.bandcamp.com/album/glass-to-sand?from=embed

Februari, Speeltuin Bankaplein

bankafebr2017

19 februari, West

gluren190217logo

gluren190217west1

gluren190217west2

http://www.glurenbijdeburen.nl/utrecht

16299688_1868596070091666_738009394747440591_o

15 februari, Theater Lombok

vuilnisventjes

11 februari, Molen De Ster

1. DROOG5 (300dpi) 2017-02-11

Wereldse jazz Droog5Het nieuwe jazzy ensemble Droog5 speelt zaterdag 11 februari in de zagerij van Molen de Ster. De formatie brengt vooral eigen composities op het grensvlak van jazz en wereldmuziek met een toefje klassiek: een ware ‘wereldse cross-over’. De aanvang is 20.30 uur en de entree bedraagt 6 euro. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Utrecht.Droog5  bestaat uit doorgewinterde muzikanten die instrumenten als cello, sax en drum op een bijzondere manier met elkaar weten te combineren. Verwacht een eigentijds geluid met invloeden uit alle windstreken.Droog5 bestaat uit:  Hans Rikken (sopraansax en klarinetten), Angelique Boel (cello en altsax), Stan Stolk (contrabas), Luuk Kranenburg (drums en percussie) en WillemJan Droog (keyboards).Hans Rikken speelde de laatste jaren in gipsyband Latzso en deed diverse theaterproducties.  Angelique Boel speelt naast als celliste in het Rijnmond Symfonie Orkest ook altsax in het Dutch Carribean Groove Orchestra en deed  diverse jazz-projecten. Stan Stolk, bekend als bassist van Flairck, toerde onlangs nog door Japan met het Global Orchestra en speelde onder meer in de band van Robert Long. Drummer en percussionist Luuk Kranenburg heeft zijn sporen verdiend in Latin bands als Nueva Manteca, is docent en heeft zijn eigen drumschool. Pianist en componist WillemJan Droog, oprichter van de Brits-Nederlandse  pop-jazzband the Relatives, toerde hiermee regelmatig in Nederland, Engeland en België, maakte met dit gezelschap drie cd’s en richtte zijn eigen muzieklabel op.

Voorverkoop via www.molendester.nu

5 februari, Cereol

alsiklater1
alsiklater2

Als ik later dood ben en wat ik dan zou willen is een werkboek dat helpt op een lichtvoetige manier na te denken over je eigen uitvaart en afscheid. 
Op 5 februari wordt dit boek gepresenteerd in Utrecht.Als ik later dood ben en wat ik dan zou willen is een initiatief van Platform NEL en tot stand gekomen mede dankzij de bijdrages van ruim 200 gulle gevers via de crowdfund campagne bij Voordekunst.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.