Mei 2024

Lombok rommelt en trommelt er weer op los tijdens de 5 Mei Straatfeesten

De bewoners van de Utrechtse wijk Lombok vieren ook dit jaar weer de bevrijding op zondag 5 mei met de befaamde Lombok Straatfeesten. Honderden Lombokkers verkopen hun tweedehands of zelfgemaakte waar op de rommelmarkt. Straatorkesten zorgen voor de muziek en Speeltuin Bankaplein bruist van de kinderactiviteiten. De straatfeesten beginnen om 08.00 uur en duren tot 17.00 uur.

De rommelmarkt in de straten tussen de Abel Tasmanstraat, Kanaalstraat, Leidsekade en de Billitonkade is een van de grootste en drukste in Utrecht. De markt staat ook bekend als een van de gezelligste. Duizenden bezoekers kijken van ‘s ochtends vroeg tot laat in de middag of er wat van hun gading bij ligt. Op de markt worden alleen tweedehands of zelfgemaakte spullen verkocht. Handelaren zijn niet welkom in de wijk. Alleen mensen uit de betrokken straten en wijk met toestemming van de organisatie staan op de markt.

De Utrechtse sambaband Oladom en de Swing Dixieland Band zorgen voor de muziek op straat. Speeltuin Bankaplein heeft verschillende kinderactiviteiten. Ook zal ongerentheater Link samen met kinderen uit de buurt met een verrassende parade door de straten gaan.

Het bevrijdingsfeest in Lombok wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht en vele vrijwilligers uit de wijk.

Zie ook: facebook.com/lombok5mei
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.