December 2016

31 december, Schimmelplein

oudennieuw_2017

Kinder Oud & Nieuw op het Schimmelplein
31 december 2016 vanaf 18.00 uur

Uiteraard ook dit jaar: het Kinder Oud & Nieuw op het Schimmelplein! Voor alle kinderen van Nieuw Engeland die nog niet tot 00.00 uur kunnen, willen of mogen opblijven.
Met chocomel, glühwein, muziek en kindervuurwerk. Bring you own borrelhap!
Een kleine bijdrage voor de drankjes wordt op prijs gesteld.

Start om 18.00 uur, en vanaf 18.30 uur aftellen en vuurwerk.

Alles vanzelfsprekend voor eigen risico.

27-29 december, Speeltuin Bankaplein

15493732_1273849389330171_4162747433161204714_o

24-25 december, Wijkplaats

c0zty_pweae77wj-jpg-large

24 december, Stadsklooster

herdertjes2016

Herdertjes viering 24 december 2016 om 19.00 – 20.00 uur.
Familieviering Antoniuskerk
Op kerstavond is in de Antoniuskerk de Herdertjesviering. Kinderen spelen het kerstverhaal na en we zingen bekende kerstliedjes. Dit jaar zamelen we babykleertjes in voor mensen in Utrecht die weinig geld hebben. Je kunt die kleertjes op de avond zelf afgeven of op de komende ochtenden bij de pastorie.

23-26 december, Moskee

c0ohf5lwgaatfzm-jpg-large

24 december, Molen De Ster

De Vorlesebühne: Mijn korte ontmoeting met een hemellichaam

Als er al geen hangmannen zijn, dan hangt er ongetwijfeld weer eens een of andere maan in onze buurt rond. Regelmatig loeren de mannen en de manen ‘s nachts in onze kamer. Je kunt ze altijd proberen te negeren, maar je kunt ook kerstavond gebruiken om de lastige buurmanen en buurmannen nou eens zelf op te zoeken.

Met Wim Noordhoek, Marc van der Holst, Twan Zegers, Maaike Haneveld, Bernhard Christiansen.

Muziek: Mondo Leone

Speciale kerstgast: De mysterieuze krachten van Hang Fu

entree: 11/9 euro

Van tevoren (vanaf 18 uur) is er een Open Buffet in de molen. De bezoekers en vrijwilligers nemen eten mee en delen dat met iedereen.

Reserveringen voor het eten, de voorstelling en het Open podium: vorlesebuhne@gmail.com. Traditioneel is het op kerstavond bijzonder druk, een reservering is dus aan te bevelen.

24 december, 20.00 uur: Molen De Ster, Molenpark 3, Utrecht

21 december, palvijoen pOp Westplein

Hoe krijgen we het Westplein / Lombokplein autoluw?

De gemeente Utrecht en de Ontwikkelgroep Lombok Centraal hebben een gedeeld ideaal.
Hoe zorgen we ervoor dat er in de nabije toekomst veel minder auto’s rijden op het Westplein en omgeving, zodat daar een fijn Lombokplein langs de bevaarbare Leidsche Rijn kan komen
Het is een lastige puzzel en we hebben hier al verschillende malen met elkaar over gesproken. Maar wellicht nog niet met u, de mensen die rondom het gebied wonen en werken.
Er wordt gesproken over ingrijpende maatregelen zoals het ontkoppelen van de Vleutenseweg en de doorgaande weg van de Graadt van Roggeweg naar de oostelijke binnenstad. Die doorgaande weg zal een 30 km stadstraat worden. Tegelijkertijd lopen er ook discussies over de verkeerscirculatie in Lombok.
U heeft ook vast ideeën over hoe we dit ideaal kunnen waarmaken en waar er zorgen en knelpunten zijn. En hoe sluiten volgens u de voorstellen voor een autoluw Lombokplein wel of niet aan bij andere (verkeers)discussies in de buurt.

Daarom nodigen wij u uit om wat langer specifiek over het verkeer van gedachten te wisselen.
In Paviljoen pOp, Westplein 1001, midden tussen de rijwegen.
Op woensdagavond 21 december, de kortste dag, van 19:30 tot 21:30 uur.

Aanmelden is noodzakelijk.
Stuur per omgaande een mailtje terug aan info@paviljoenpop.nl

20 december, Molen de Ster

iriskroes

Warm Winter Feelings
met Iris Kroes in Molen de Ster

Ervaar het ultieme kerstgevoel op een mooie locatie met bijzondere stemmen en instrumenten. Harpiste en zangeres Iris Kroes brengt je op dinsdag 20 december in die winterse kerstsfeer in Molen de Ster. De aanvang is 20.30 uur en de entree bedraagt 17,50 euro.

Iris Kroes, een artieste in hart en nieren won in 2012 The Voice of Holland. Sindsdien staat haar leven volledig in het teken van muziek, met vele optredens in binnen- en buitenland.

Dankzij het succes van de afgelopen jaren, zal Iris ook dit jaar weer Warm Winter Feelings-kerstconcerten geven. Naast prachtige, ontroerende kerstklassiekers die worden gezongen en bespeeld op harp, kun je genieten van haar nieuwe songs.

Iris dit heeft dit jaar voor het eerst een gastartiest uitgenodigd, singer-songwriter Sofia Dragt.

Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Lombok, Utrecht.
Kaarten en meer informatie:
www.molendester.nu
www.iriskroes.com

Video: youtu.be/1Zbiktzb_z0

17 december, Domicuskerk

15380841_949971988441410_5892630394297882082_n

17 december, AH-Damstraat

kerstah171216

14 december, Theater Lombok


955730362

11 december, Stadsklooster

14883659_1806750076230554_2676975210840614884_o

11 december, Molenpark

nostalgische-kerstmarkt

Nostalgische kerstmarkt
in Molen de Ster

Buiten is het guur, maar binnen in de Utrechtse Molen de Ster is zondag 11 december tussen 11.00 en 17.00 uur een ouderwets gezellige kerstmarkt, met glühwein, warme chocolademelk en diverse kramen met hippe en nostalgische spulletjes. De molenaars laten zien wat zij als ambachtelijke houtzagers in huis hebben. De entree is gratis.
​Dimitra Hierck en Piet van Kleef zorgen voor een sfeervolle muzikale omlijsting.Tijdens de kerstmarkt kunnen bezoekers gratis een kijkje nemen in de molen, begeleid door ervaren rondleiders. Als de wind gunstig is, zullen de molenaars de wieken laten draaien!

Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Lombok, Utrecht.

Meer informatie: www.molendester.nu

10 december, Molen De Ster

2016-12-10-boris-dzaneck-1-molen-de-ster

Boris Dzaneck op de planken van
Molen de Ster

Boris Dzaneck blijft doorstarten! Een van de toonaangevende Utrechtse bands uit de jaren ’80 heeft na een reeks reünieconcerten de smaak weer goed te pakken. Op het sfeervolle podium van Molen de Ster in Utrecht brengen ze zaterdag 10 december een pakkende selectie van eigenwijze oudere en nieuwe songs. De aanvang is 20.30 uur en de entree bedraagt 5 euro. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Lombok, Utrecht.

In het voor­programma brengt de Utrechtse singer-songwriter Fýl mooie breekbare liedjes.

Na twee albums, jaren spelen in het Nederlandse clubcircuit en optredens bij ondermeer VPRO’s Jonge Helden en VARA’s Popkrant hield Boris Dzaneck er in 1991 mee op. Maar na een gezamenlijk etentje kreeg de band ontzettend veel zin om de draad weer op te pakken en is Boris Dzaneck in de originele bezetting weer volop actief.

De band bracht dit jaar het album Unfinished Business uit met nummers die begin jaren ’90 op de plank bleven liggen, maar werkt ook fanatiek aan het schrijven van nieuwe songs. Mooie verstilde liedjes en manisch stampende gitaarnummers: Boris Dzaneck heeft het allebei.

Meer informatie en kaarten: www.molendester.nu

10 december, Kerstmarkt Oog in Al

kerstooginal2016

Na het succes van voorgaande jaren vindt op zaterdag 10 december 2016 voor de vijfde maal de Kerstmarkt Oog in Al plaats. De markt bestaat uit vijfentwintig sfeervolle kramen met prachtige zelfgemaakte (kerst)cadeaus en de heerlijkste handgemaakte kersthapjes en drankjes. Bovendien staat Victor Consael er weer met zijn overheerlijke poffertjes. Onder muzikale begeleiding van gezellige kerstmuziek door Balthazar, Raoul en de QueenBees kan iedereen heerlijk struinen over deze gezellige sfeervolle Kerstmarkt. Of vaar mee met  Bootsman Marcel en de verhalenvertelsters Nathalie & Nadine en hoor een mooi (kerst)verhaal. De Kerstmarkt vindt plaats in Park Oog in Al tussen het keramiekatelier en Theeschenkerij de Tuinkamer, ‘s middags van 14 tot 18 uur. Ook is er een tent waar je je wijk- of stadsgenoten kunt ontmoeten onder het genot van glühwein of chocomel. Het park is die dag niet toegankelijk voor auto’s, kom te voet of op de fiets!!! De Kerstmarkt is gerealiseerd dankzij het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht en vele vrijwilligers.

Producten:

Armbandjes, babykleertjes, boekjes, brandy butter, brocante, broodplank chocolade pasta, chocomel, cupcakejes, curiosa, decoraties, erwtensoep met rookworst, etuitjes, gadgets, gehaakte, gebreide en houten kerstballen, glühwein, hangers, hebbedingetjes, houten messenleggers, kaarsen, kaarten, keukenschorten, keramieken engelen, kerstbeeldjes, kerstboompjes, kerst engelen, kabouters, kerstkoekjes, kerststalletjes, kettingen, kijkkastjes, kinder-mutsen, kleding, koffie, koksmutsen, kussens, lemon curd, limoncello, marshmallows, mini cheesecakes, mosterd, muesli, omslagdoeken, oorbellen, poffertjes, recycle tassen, rendierschalen, sieraden, sjaals, sleutelhangers, stolpjes, taart, tasjes, thee, tomatensaus, uiltjes, vazen, vilten kerstfiguren, winterdecoraties, wollen babymutsjes, babysokjes en babyjasjes.

9 december, Stadsklooster

cohen

Leonard Cohen tribute concert in Stadsklooster

Het Stadsklooster Utrecht organiseert vrijdag 9 december een avond in het teken van de onlangs overleden Canadese dichter en songwriter Leonard Cohen.

Kom in de Antoniuskerk aan de Kanaalstraat in Lombok luisteren naar het intrigerende levensverhaal en vertolkingen van Cohen’s nummers door lokale muzikanten. Zij geven hun eigen interpretatie van nummers van Cohen.

Initiatiefnemer en gastheer Daniel Tempelman staat daarnaast stil bij de persoon achter zijn muziek. Van de verlegen Cohen uit ’67, naar de man die in de jaren ’80 en ’90 leert omgaan met (de verleidingen omtrent) wereldfaam, eindigend bij het icoon in de laatste jaren van zijn leven.

Deelnemende artiesten zijn: Frank Nicolas, Anne Bakker, A MysterE, Dekker & Donkers, Lisa Bleijenberg, Machiel Scholten, Annette Vogel en Daniel Tempelman.

De kerk is vanaf 20.00 uur open, de optredens beginnen om 20.30 uur en de entree bedraagt 5 euro. Ingang via de zijdeur aan de Abel Tasmanstraat.

Meer informatie en kaarten: www.stadskloosterutrecht.nl

Vanaf 7 december iedere woendsdag, Molen De Ster

knutselclub

Elke woensdagmiddag knutselmiddag in Molen de Ster

Wil jij als kunstenaar of uitvinder aan de slag? Bij de Knutselclub op woensdagmiddag in de Utrechtse Molen de Ster bedenk en maak je te gekke, bizarre, mooie, afzichtelijke, ondenkbare en onmogelijke kunstwerken! Je tekent, schildert, timmert, zaagt, breit, knoopt, kliedert en knutselt iedere keer weer nieuwe bedenksels. Beeldend kunstenaar Nicole Feijts helpt jou en alle andere jonge artiesten met jullie meesterwerken.

De Knutselclub is voor meisjes en jongens van 6 tot 12 jaar. Meedoen aan de Knutselclub kost 6 euro per keer. Je kunt ook een 10-strippenkaart kopen van 50 euro, dan bespaar je direct 10 euro. Je mag met meerdere kinderen op één strippenkaart.

De Knutselclub is elke woensdag van 14:30 tot 16:30 uur in het molencafé van Molen de Ster. Vooraf serveren we suikervrije limonade en een kleine snack. Daarna gaan we aan de slag.

Je mag net zo vaak meedoen aan de Knutselclub als je wil. En je mag net zoveel vrienden en vriendinnen meenemen als je wil. Wel van tevoren te reserveren via deknutselclub@molendester.nu.

Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Lombok, Utrecht.

3 december, Molen De Ster

14692018_980086132100121_4391781357725732432_o

Alternatieve Nederlandstalige liedjes
Zaterdag 3 december staat de Utrechtse band Figgie op de planken van Molen de Ster. De aanvang is 20.30 uur en de entree bedraagt vijf euro. Figgie kijkt met grote ogen naar de wereld. Kijk je mee?

Figgie is een vierkoppige band uit Utrecht die is gevormd rondom de muziek en teksten van Paul Scheenstra. Gesetteld in hun voorliefde voor alternatieve muziek mixt Figgie dit genre met de zeggingskracht en het basale van de Nederlandse taal. Met de sound van een jonge Thom Yorke (Radiohead) en de schrijnende teksten van Paul Scheenstra zal Figgie’s sound je doen verrassen.

Figgie debuteerde in 2015 in de Kargadoor in Utrecht, waarna er een vijftal shows uitvloeiden, waaronder in een volle zaal in de Amsterdamse OT301 en een intieme show in het voormalige Tivoli Oudegracht I(Kytopia).

Janna Fagerström brengt in het voorprogramma zachte Nederlandstalige nummers.

Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Utrecht

www.molendester.nu

www.figgie.nl

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.