Workshops

 

Kookworkshops: samen koken, samen eten!
De dansworkshops staan op de pagina dansen.
Voor zingen bekijk de pagina zingen.

In de agenda staan de nieuwe data en op de pagina home staan de vooraankondigingen van onze activiteiten.

________________________________________________________

Workshop Indische (Indonesische) rijsttafel maken

Yolande

De Indische kokkie Yolande Waleson is te beluisteren in het kookprogramma van Indoradio. Indoradio
Recepten zijn daar ook terug te lezen: Recepten op Indoradio

12Bereiding van de Indische maaltijd van Resto van Harte op het molenerf 22 juni 2013.

Een Indische rijsttafel bestaat uit witte rijst en verschillende bijgerechten, zoals vis, vlees, diverse groente- en eigerechten en sambalans.
De Indische kokkie Yolande Waleson leert u stap voor stap de geheimen van deze keuken en zijn kruiden.
U gaat zelf aan de slag om een basis rijsttafel te maken. Ook geschikt voor vegetariërs.

fotoworkshop 089

plaats: Rosa, Malakkastraat 6, Utrecht
datum: zondag 29 mei 2011, tijd: 13.00 u – 17.00 u
Van te voren opgeven bij:
Iek van Wees: tel. 030-2939486, email: wees.wieringen@telfort.nl
Yolande Waleson: tel. 030-2935119, email: yolandebw@gmail.com

IMG_1881

De Indische keuken is beroemd om zijn rijsttafel. Een rijsttafel kan bestaan uit rijst met 3 tot wel 40 bijgerechten.
Indonesië heeft een rijke geschiedenis. In de loop van de eeuwen zetten Indiërs, Maleiers, Arabieren, Chinezen, Portugezen, Hollanders en Engelsen daar voet aan wal en lieten hun sporen na in de culinaire traditie van het land.

De Indische rijsttafel is ontstaan door de Indo’s, de gemengdbloedige afstammelingen van Europeanen en Indonesiërs. In Indonesië gaf men bij feesten “selamatans”, een rijsttafel met heel veel bijgerechten.

De gegoede Europeaan stelde het op prijs dit elke dag te eten. En hoe rijker, hoe meer gerechten erbij. Maar ook wilden Nederlanders hun eigen Hollandse eten regelmatig eten en leerden dit de kokkie. Deze gaf haar eigen draai aan het eten.
Dus een echte fusion keuken.

_________________________________________________

Workshop Thaise rijsttafel


Gestoomde babanenpudinkjes

De Thaise keuken is een feest voor de zintuigen. Er wordt gewerkt met verse kruiden, zoals citroengras, gember, citroenblad en een heel belangrijk ingrdiënt: vissaus.

De Thaise kokkin Patama leert u koken zoals u het alleen bij een Thaise familie thuis kunt proeven. Daarna gaan we gezellig samen aan tafel. Ook geschikt voor vegetariërs.


Gestoomde zalm

plaats: Rosa-Portes, Malakkastraat 6, Utrecht
datum: zondag 8 juli 2012, tijd: 14.00 – 17.00 u
kosten € 20,-
van te voren opgeven bij:
Yolande Waleson, tel.: 030-2935119
email: yolandebw@gmail.com

________________________________________________

Workshop Japanse Sushi


Sushi is een lunchgerecht in Japan. In de workshop gaat u zelf aan de slag en leert u verschillende soorten sushi maken. Zoals sushi nori maki: zeewier (nori) om een vulling van sushirijst met vis of andere, vegetarische, ingrediënten gewikkeld. Ondertussen kunt u genieten van Japanse thee. Daarna gaan we gezellig samen aan tafel. De workshop  wordt gegeven door Yolande Waleson

Van te voren opgeven bij Yolande Waleson
Datum: zondag  26 februari 2012
Tijd: 14.00 u – 17.00 u, daarna eten
Kosten: 20 euro
Locatie: Rosa-Portes, Malakkastraat 6, Utrecht
Info: Yolande Waleson, tel: 030-2935119, email: yolandebw@gmail.com

__________________________________________________________

Workshop chocolade bonbons maken

Op zondag 25-9-2011 werd de bonbon workshop gegeven door chocolatier Corry. Ze gaf ons duidelijke instructies, o.a. dat de temperatuur belangrijk is bij het verwerken van chocolade. Daarna gingen we zelf aan de slag. We hebben met eigengemaakte vormen chocolade cups gemaakt, die we vulden met een zachte bonbonvulling. En verder maakten we 3 soorten harde bonbonvulling (fudge). Dit alles moest opstijven in de koelkast. Ondertussen werd er natuurlijk  veel tijdens het werk geproefd! Corry heeft ons alles zo duidelijk  uitgelegd en ook aan de hand van de recepten die je meekrijgt, dat ik dit thuis nog vaak zelf zal maken. Een erg lekkere workshop!

De workshop Chocolade bonbons maken werd gegeven door een ervaren chocolatier. In de workshop leer je hoe je verschillende soorten fudge maakt (fudge is een zachte vorm van chocolade, die smelt in je mond) en verschillende zachte vullingen voor bonbons.
Ook leer je chocolade cupjes te maken.
zondag 25 september 2011
tijd: 14.00 – 16.00 uur
kosten: 30 euro
locatie: Rosa, Malakkastraat 6, Utrecht
info: Yolande Waleson, tel.: 030-2935119, email: yolandebw@gmail.com

___________________________________________________________

 

1 Reactie op Workshops

  1. Pingback: workshop Indische (Indonesische) rijsttafel maken |

Geef een reactie