Decembersfeer 2014

Kerstmarkten in het weekend van 12-14 december

Het lijkt wel of alle kerstmarkten in de stad en regio plaatsvinden in dit weekend.

viewdbimg.asp
Op zondagmiddag 14 december zingen The X-mas Oldies met ondersteuning van Djintan- Delight in het winkelcentrum van Houten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook optredens van Castellum Singers, The Red Flowers en de Parels van de Kromme Rijn.

Zaterdagmiddag 13 december is er een leuke creatieve kerstmarkt in Park Oog in Al.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ingezonden bericht van: Anita Rovers & Hellen Clemens
Na het succes van voorgaande jaren vindt op zaterdag 13 december voor de derde maal de Kerstmarkt Oog in Al plaats. De markt bestaat uit vijfentwintig sfeervolle kramen met prachtige zelfgemaakte (kerst)cadeaus en de heerlijkste handgemaakte kersthapjes en drankjes. Bovendien staat Victor Consael er weer met zijn overheerlijke poffertjes. Onder muzikale begeleiding van gezellige kerstmuziek door Balthazar kan iedereen heerlijk struinen over deze gezellige sfeervolle Kerstmarkt. De Kerstmarkt vindt plaats in Park Oog in Al tussen het keramiekatelier en de voormalige bibliotheek, ‘s middags van 14 tot 18 uur. Ook is er een tent waar je je wijk- of stadsgenoten kunt ontmoeten onder het genot van glühwein of chocomel. Het park is die dag niet toegankelijk voor auto’s, kom te voet of op de fiets!!! De Kerstmarkt is gerealiseerd dankzij het Leefbaarheidsbudget van de gemeente Utrecht en vele vrijwilligers.

kerstooginal

Producten:
apfelstrudel, babymutsjes-, sokjes, -jasjes, -jumpsuits en -dragers, brandy butter, bonbons, brocante, brownies, chocolade brokken, chocomel, cranberry jam, doosjes, draagtruien, erwtensoep met worst, ezelkaarten, fimo-miniaturen, fotoboeken, gebreide kerstballen, glühwein, houten breipennen, illustraties, kaarsjes, kaarten, kaarsen, kadoosjes, keramieken kerstbeeldjes, kerstkabouters, -kransen en -versieringen, kinderhebbedingen, knipkunst, knuffelkaarsjes, koffie, kussenhoezen, kussentjes, lekkere broodjes, lemon curd, leren kettingen, hangers en broches, limocello, mutsen, olietjes, peren- en appelchutney, oorbellen, poffertjes, popjes, ringen, schriften, sieraden, sjaals, sleutelhangers, tasjes, tassen van zeildoek, thee, uiltjes, vazen, vergietlampen, vilten kerst- en winterdecoraties, vogelkastjes, waxinelichthouders, wol, zeepjes.

Afscheid nemen, hoe doe je dat? – een middag voor kinderen en volwassenen door SENS uitvaarten  14 december.

Kun je ook afscheid nemen van een gedachte? Of van spullen? Is afscheid nemen altijd definitief of kan het ook iets tijdelijks zijn?
SENS organiseert ism kinderfilosoof Vivienne Janssen en Bibliotheek Oog in Al, op zondag 14 december twee workshops voor kinderen met licht filosofische inslag. Om 14.00 uur is er een workshop voor kinderen van 6 tot 9 jaar,
15.30 uur voor kinderen van 9 tot 12 jaar.
Deelname is gratis, graag opgeven via info@sensuitvaarten.nl

Voor volwassenen is er deze middag van 13.30 tot 16.30 uur in de Cereolfabriek gelegenheid om ervaringen en informatie uit te wisselen en zich te verdiepen in divers materiaal over kinderen en afscheid. Want hoe doe je dat, kinderen helpen om afscheid te nemen? Hoe betrek je kinderen op een goede manier bij een afscheid of een uitvaart?
Naast Simone Scholts en Meta Stevens van SENS uitvaarten is Daniêll van den Broek van Nunazorg aanwezig om te praten over de thema’s dood en rouw bij kinderen. Kom langs en loop binnen! Voor meer informatie: www.sensuitvaarten.nl

Leger des heils

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Djintan zingt op donderdag 18 december bij het Leger des Heils kerstliedjes, zowel Nederlandstalig als wereldmuziek, ook op woensdag 17 december.

Resto van Harte:

restodec2014

Een Heleboel Sneeuwpoppen in Houtzaagmolen de Ster op woensdag 17 december 2014. Een gezellig en ontroerend winterverhaal door Jogchem Jalink. Familievoorstelling 4+

Jogchem heeft al zijn vrienden uitgenodigd voor een gezellig Winterfeestje in het theater. Ze gaan warme chocolademelk drinken, kerstballen ophangen, een heleboel sneeuwpoppen bouwen… Er zijn cadeautjes en er komt zelfs een spectaculaire Wintershow!
Maar waar blijft iedereen toch? Ze mogen wel opschieten. Het is zo ijskoud buiten.
Er is zelfs een flinke storm voorspeld. En alsof dat niet genoeg is, worden ook de winterkleren, de kerstversiering en de theekopjes erg onrustig van alle spanning.
Het lijkt wel alsof alles tegelijk misgaat! Als dat maar goed komt, anders gaat het Winterfeest niet door…
Een Heleboel Sneeuwpoppen is een gezellig en ontroerend winterverhaal.
Wanneer: woensdag 17 december 2014
tijd: 11.00 en om 14.00 uur
voor wie: 4 t/m 8 jaar familievoorstelling
prijs: € 7 en € 6 met Bieb- of U-pas.
Kaartjes kopen aan de zaal, contant betalen. Reserveren is niet mogelijk. Wel kun je de zaterdagen voorafgaand kaartjes kopen in de bar van de molen vanaf 13 uur.

21 december Lombok Lichtdag 19.00 uur

lomboklichtdag

24 december 19.00 uur, Herdertjes viering Antoniuskerk, Kanaalstraat:

herdertjes2014

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.