Oktober 2016

29 oktober, Molen de Ster

bnb-2

Soulkoor The Brand New Bags
live in Molen de Ster

Stroom zaterdag 29 oktober in Molen de Ster mee over de Rivers of Soul met het soulkoor The Brand New Bags. Verwacht een avond vol oude spirituals en gospelsongs, maar ook nieuwe, zwoele soulnummers. De aanvang is 20.30 uur en de toegang bedraagt slechts 3,50 euro. Het adres is Molenpark 3 in Lombok, Utrecht.

The Brand New Bags is een soulkoor uit Utrecht en bestaat uit ruim dertig enthousiaste sopranen, mezzo’s en alten. SaraLee Vos is muzikaal leider van het koor. Zij werkt volgens haar eigen methode: een unieke blend van veel plezier, muzikaliteit, energie, creativiteit en gezond zingen.

Het repertoire bestaat uit oude en nieuwe soulmuziek met uitstapjes naar de genres gospel, pop en jazz. Zo zingen ze klassiekers van legendes als Aretha Franklin, Stevie Wonder en The Temptations, afgewisseld met nieuwe hits van bijvoorbeeld Beyoncé, Adele en Justin Timberlake.

The Brand New Bags traden onder meer op in Tivoli de Helling, tijdens de Utrechtse Culturele Zondagen, op diverse muzieklocaties in Utrecht en tijdens de Korendagen in het Amsterdamse Paradiso.

Link naar video en/of muziek: www.thebrandnewbags.nl/#videos

Meer informatie: www.molendester.nu

22 oktober, Molen de Ster

la-blusa

Swingende zydeco en cajun in Molen de SterHet wordt zaterdag 22 oktober een avondje swingen op de groovy zydeco en cajun van La Blusa in Molen de Ster. Lekker stevig uitgevoerd met de trekzak vaak in de hoofdrol. De aanvang is 20.30 uur en de entree bedraagt 5 euro. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Utrecht.

Het repertoire van La Blusa is zeer breed te noemen: van funky zydeco tot stevige cajunrock. Met een knipoog richting Mexico, kan de muziek verder ook als Americana worden omschreven. Dankzij hun originele stijl binnen de cajun en zydeco scene, werd La Blusa al snel een gewilde band op festivals in Nederland, België. Duitsland en Frankrijk.De band bestaat al ruim twintig jaar en is opgebouwd rond de oorspronkelijke leden Henk Robers en Ronald van Drunen. Verder bestaat La Blusa uit Ron DS Chen, Jan Pardon en Leo Roeleveld.

Degene die deze band eerder hebben gezien, weten dat deze mannen bekendstaan om hun enthousiaste en aanstekelijke manier van spelen waarbij het moeilijk is om stil te blijven staan. Een optreden dus, dat je absoluut niet mag missen!

Kaarten aan de deur of via www.molendester.nu.

Stadsklooster

yoga-in-de-kerk-19
(foto: Lion van den Brand)

Meer yoga in de Antoniuskerk
Wegens groot succes organiseert het Stadklooster Utrecht nu twee keer per week yoga in de Antoniuskerk in de wijk Lombok. De lessen worden elke maandagavond en vrijdagochtend gegeven door de professionele docenten van Yoga Point.

Op maandagavond is er om 19.45 uur hatha yoga en op vrijdagochtend power yoga om 10.00 uur. Ervaring is niet nodig, een matje meebrengen wel. Deelname kost 7 euro per les (1 uur) en reserveren is verplicht via www.stadskloosterutrecht.nl.Yoga Point-abonnementhouders kunnen bij Yoga Point reserveren voor de lessen.
Een reservering is alleen geldig op de dag zelf en kan niet worden verzet naar een andere dag.Het adres van de Antoniuskerk is Kanaalstraat 200 in Utrecht. Stadsklooster Utrecht is het tijdelijke cultuurpodium in de Antoniuskerk. Sowieso tot en met februari 2017, misschien nog wel langer.

6 en 20 oktober, buurthuis Rosa

Surinaams koken, buurtcentrum Rosa Malakkastraat 6 Utrecht

Samen koken en samen eten van Stichting Kenki Liba.
Het recept van de dag krijgt u mee naar huis om voor uzelf, gezin of familie te koken.

De data zijn donderdag 6 en 20 oktober, 17 novenber en 1 december.

Het begint om 17.00 uur en duurt tot 20.00 uur.

De kosten zijn per kookles p.p. 6,50 euro, inclusief maaltijd, recepten en een consumptie.

Uw kok is mevrouw Cornelly Chang A Hung van Stichting Kenki Liba en bekend in Lombok van 5 mei speeltuin Bankaplein.

Opgeven via Cornelly1941@hotmail.com

Inlichtingen 030-2614995

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bankaplein 5 mei 2015 met links Cornelly.

16 oktober, Emmaus Lombok

armoedefestival161016a
armoedefestival161016b

13 oktober, Molen de Ster

hans-hanneman

Popronde Utrecht trapt af in Molen de SterDonderdag 13 oktober doet De Popronde Utrecht aan. Door de hele stad treedt aanstormend poptalent op. In Molen de Ster wordt om 17.30 uur de aftrap voor het festival gegeven met een optreden van Jasper Schalks, gevolgd door een concert van Hans Hannemann. De toegang is gratis. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Lombok.Jasper Schalks is een singer-songwriter uit Amsterdam. Sinds hij op zijn 15e zijn eerste cd van Bob Dylan kocht, heeft stokoude folk en melancholische americana hem nooit meer losgelaten. Nadat hij drie jaar geleden met optreden begon won hij singer-songwritercontesten in Hoorn en Heerhugowaard en behaalde hij dit jaar nog de finale van de Amsterdamse popsongcompetitie Mooie Noten.De songs van de Groningse singer-songwriter, zanger, pianist en gitarist Hans Hannemann lijken rechtstreeks uit de seventies te komen, maar leveren niets in op originaliteit. Met zijn sterke teksten, donkere stemgeluid en pakkende melodieën klinkt de jonge ‘Outlaw Crooner’ authentiek én toegankelijk.Hij speelde maar liefst 5 keer tijdens Eurosonic/Noorderslag ’16 en is dit najaar de support act voor de tour van Douwe Bob.De Popronde is een gratis toegankelijk reizend festival dat een podium biedt aan veelbelovend muzikaal talent uit Nederland. Grote namen als Dotan, Kensington, Racoon, Rondé, HAEVN en Chef’Special reisden voor ze doorbraken mee met de Popronde.

Meer informatie:

12 oktober, Theaterlombok

Oppas oma’s en opa’s mogen gratis mee – want het thema van de Kinderboekenweek is: ‘voor altijd jong’.
Woensdag 12 oktober om 11 uur en nog een keertje om 15 uur.

http://www.theaterlombok.nl/programma/omas-op-zoek

a4_omagratis_web

11-17 oktober, Kopi Susu e.a.

armoedeweek-11okta
armoedeweek-11oktb

10 oktober, Kopi Susu

menukaart-zinnenprikkels-daghap-buffet-maandag-10-10-2016

Graag uw of jullie aandacht voor de Armoedeweek in Utrecht, ook bekend onder het motto Rijk door delen. De aftrap vindt vanmiddag plaats van 17.00 tot 20.00 uur in cultureel café Kopi Susu, met een ontmoetingsbuffet en een dialoog.

Het complete programma van de week is te vinden op: http://armoedecoalitie-utrecht.nl/armoedeweek-2016. Van harte aanbevolen!

Zinnenprikkels Daghap Buffet

Zinnenprikkels serveert vanmiddag vanaf 17.00 uur het Zinnenprikkels Daghap Buffet, met keuze uit maar liefst 3 gerechten. Zie de menukaart in de bijlage; reserveren is niet nodig. Het buffet wordt aangeboden door Eetclub Zinnenprikkels en de Utrechtse Armoedecoalitie. Vrijwillige bijdragen ten bate van de Voedselbank zijn echter meer dan welkom!

 8 oktober, Molen De Ster

Snowapple presenteert nieuw album in Molen de Ster

Zaterdag 8 oktober staan de drie multi-instrumentalisten en zangeressen van Snowapple in Molen de Ster. Zij spelen voor het eerst de nieuwe liedjes van het aankomende album Tracks. Singer-songwriter Gayle Skidmore uit San Diego verzorgt het voorprogramma. De aanvang is 20.30 uur en de entree bedraagt 7,50 euro. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Utrecht.

snowapple1-klein

De liedjes op het nieuwe album van Snowapple zijn geheel gewijd aan grenzeloos reizen per spoor en te voet. Snowapple kenmerkt zich door de driestemmige harmonieën en invloeden uit de folk en klassieke wereld. Twee weken na het concert in de molen reist het Amsterdamset rio af naar New York om het album in de Verenigde Staten officieel uit te brengen.
Snowapple speelde eerder onder meer op Oerol en was dit jaar te zien op verschillende festivals en theaters in de Verenigde Staten, Mexico, Verenigd Koninkrijk en Japan. De muziek werd opgepikt door verschillende radiozenders waaronder de BBC.

gayle2

Gayle Skidmore is een pop/rock genius met een vleugje Elton John, Brian Wilson en LennonMcCartney in haar melodieën. Zij won achter elkaar de prijs voor beste singer-songwriter, beste popalbum en beste pop bij de San Diego Music Awards. Ze wordt gezien als een briljant kunstenaar, een begenadigd toonsmid, een virtuoze muzikant, en nog veel en veel meer.

8 oktober, Majellapark

14379848_685049858325408_3358996774397708886_o

Beste buurtcamping bezoekers en kampeerders,

Wij willen je graag uitnodigen op zaterdag 8 oktober van 12:00 tot 14:00 voor een buurtcamping reünie in het majellapark.

Bij slecht weer kunnen we hopelijk terecht bij een andere locatie in de wijk. Wij zijn in contact met verschillende organisaties over een plan B locatie. Hier zullen we jullie natuurlijk t.z.t. over informeren mochten we hiernaar uitwijken.

Graag willen we een picknick organiseren. Wij zorgen voor lekkere hapjes en drankjes, maar als jullie zelf iets kleins mee kunnen nemen om te delen met je buren zou dat fijn zijn.

Heb je een leuk spel: jeu de boules, een bal, springtouw of wat anders leuks. Neem het vooral mee voor leuk vermaak.

Hopelijk tot 8 oktober!

https://www.facebook.com/events/872433472891736/

8 oktober, Hospice

hospice-8-okt

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.