Januari 2017

28 januari, Molen De Ster

Hier Dooft Niets - De Andersons uitsnede - foto Roxanne Hellevoort naamsverm verpl

Verwondering Utrecht met Vincent Bijl
Op zaterdag 28 januari is ‘Hier Dooft Nies’ te zien in Utrecht; in een tournee langs bijzondere locaties kan Molen de Ster natuurlijk niet ontbreken. De Andersons zullen een bijzondere gast uit de regio ontvangen, deze avond is dat schrijver en cabaretier Vincent Bijlo.

za 28-01-2017 20:30u
Molen de Ster
Utrecht

Reserveren:
molendester.nl

25 januari, Herdersplein

image-567x800

Fit-test in West: hoe fit bent u?

Op het Herderplein kunt u zich woensdag 25 januari laten testen op hoe fit u bent. Deze fittest komt tot stand door een samenwerking met Harten voor Sport, Gezondheidscentrum Oog in Al, Gezondheidscentrum Lombok, Volksgezondheid, Buurtteam West, Careyn en Me’kaar.

Tussen 9:30 uur tot 12:00 uur bent u in Pandje 1 en 2 en in de buurtfitnessruimte van het Herderplein welkom om u te laten testen. Nadat u zich heeft ingeschreven start het programma eerst met het wegen van uw gewicht, daarna meet een praktijkondersteuner van de huisartsen uw bloeddruk en buikomvang en vervolgens kunt u uw uithoudingsvermogen laten testen.

gezondheidspaspoort
Bij elke test worden de resultaten in een gezondheidspaspoort genoteerd. Nadat alles is ingevuld, krijgt u een adviesgesprek met een medewerker van de Volksgezondheid. In dit gesprek krijgt u ook informatie over sport- en beweegclubs, en mogelijkheden voor ontspanning en gezondheid in uw buurt. Ook zal er die ochtend een diëtiste van Careyn aanwezig zijn, waar u vragen aan kunt stellen.

Meedenken
Via deze ochtend hopen we u bewust te maken van een gezonde leefstijl. Daarnaast is het een mogelijkheid om uw buren te leren kennen. Heeft u plannen of ideeën om samen met andere bewoners gezamenlijke activiteiten te ondernemen op het gebied van bewegen, ontspanning en gezondheid, dan kunnen sociaal makelaars Farida El Arbaji en Mustafa Alay van Me’kaar met u meedenken en u adviseren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met sociaal makelaar Mustafa Alay
mustafaalay@mekaarutrecht.nl of bel: 06 46 24 54 35

22 januari, Het Wilde Westen

15977403_1360904730649069_900121074984426672_n

21 januari, Molen De Ster

2017-01-21 anne soldaat
Foto Tim Knol

Anne Soldaat & Yorick van Norden

De muzikanten Anne Soldaat en Yorick van Norden staan zaterdag 21 januari met hun muziekvoorstelling Unsung Heroes op de planken van Molen de Ster. De entree bedraagt 7,50 euro en de aanvang is 20.30 uur. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Utrecht. Meer informatie en tickets: www.molendester.nu

Ze schelen een generatie, maar delen een fascinatie voor muziek uit de bloeiperiode van de popmuziek – de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw. Muziek die hen aanspoorde om zelf de gitaar op te pakken om liedjes te schrijven en te zingen. Het is deze diepgewortelde verwantschap die Yorick en Anne nu samen op de planken brengt.

20 januari, Molen De Ster

pls2

Garage-psych uit Nashville in Molen de Ster

De garage-psychband Promised Land Sound uit Nashville, USA doet vrijdag 20 januari tijdens hun Europese tour ook Molen de Ster in Utrecht aan. Zij spelen dan onder meer werk van hun nieuwe album For Use And Delight. Het optreden begint om 20.30 uur en de entree bedraagt 7,50 euro. Meer info en tickets: www.molendester.nu.

Promised Land Sound debuteerde in 2013 met een titelloos album. De bandleden waren amper 20 jaar oud, hadden hun band naar een nummer van Chuck Berry vernoemd en keken wel waar het schip zou gaan stranden. Ze hadden direct het psychedelische rootsrock geluid van bands als CCR, The Band en Gene Clark te pakken. Op de tweede plaat ‘For Use and Delight’ is de band uit Nashville, Tennessee gegroeid naar een meer eigen geluid met uitgespannen gitaarpartijen en een zeer solide ritmesectie.

18 januari, Theater Lombok

3089755_orig

Rupsje Nooitgenoeg – woensdag 18 januari 2017
om 11.00 en 15.00 uur, door poppentheater @penstaartje,
voor 3 t/m 6 jaar
Duur: 40 min

Als je groeien wilt, moet je wel goed eten! Een kleurrijke voorstelling gebaseerd op het prentenboek van Eric Carle.


Over de voorstelling

Andre gaat op zoek naar een boek en vindt het beroemde prentenboek Rupsje Nooitgenoeg van Erik Carle. Tijdens het voorlezen komt het boek tot leven. Het rupsje eet en eet. Hij heeft nooitgenoeg. Hij eet ook nog eens het hele boodschappen mandje leeg. Rupsje Nooitgenoeg wordt groter en groter, maakt een cocon en verandert in een wonderschone vlinder.

Voorstelling:
Rupsje Nooitgenoeg
datum:
woensdag 18 januari 2017
tijd: 11.00 uur
tijd 2: 15.00 uur
voor: 3 t/m 6 jaar
duur: 40 min
door: poppentheater het @penstaartje
toegang: € 7,- inclusief glaasje sap voor kinderen of koffie/thee voor volwassenen
kortingstarief: € 4,- op vertoon van U-pas. Ook voor kinderdagverblijven en scholen geldt het kortingstarief.
tickets kopen: aan de zaal contant
of in de voorverkoop bij Best Buy Bazaar tot en met 17 januari 2017
locatie: Theater Lombok Makassarstraat 84 Utrecht

17 januari, Wijkplaats

15895486_1217427111672221_4343959048010690873_o

15 januari, Palviljoen pOp, Molen De Ster

njd17_beeldmerk_staand

Molen De Ster:

Ervaar het met theatersportgroep KEK, gitaarduo Blue Ray Springwater en popband Wolvenplein. Natuurlijk geheel in winterthema met warme chocomel, gluhwein en speciaalbieren. Voor de jongsten is er het speeltuintje en de kinderboerderij.

12:30-13:15 | 14:00-14:45 KEK theatersport (vanaf 8 jaar)
KEK_ is ontstaan uit een club theatersport enthousiastelingen die na hun cursussen bij het UCK gewoonweg niet konden stoppen. Zo grappig, spannend of ontroerend mogelijk spelen ze scènes, aan de hand van door het publiek gegeven suggesties. Eigenlijk weet je dus niet waar je naar gaat kijken, maar dat is misschien ook wel eens fijn…be surprised!

15:00-15:45 Blue Ray Springwater
Zijn we nu broers en zusters of niet? Dit Utrechtse gitaarduo zingt over die vraag. De liedjes die Riny Sprengers schreef gaven, ondanks alle twijfel, het antwoord. De behoefte aan het zoeken en uitvergroten van verschillen bleef echter. Beleef het tijdens deze bijzondere show over broederschap.

16:15-17:00 Band Wolvenplein
Semi-akoestische set van dit Utrechtse vijftal. Vanzelf ga je dansen, word je vrolijk van deze dynamische band! Wolvenplein bestaat sinds 2014 en maakt losse, luchtige, maar warmbloedige indiepop. De eigen composities worden gekenmerkt door sterke en pakkende melodielijnen die je niet snel zullen loslaten.

Paviljoen pOp:

Despues! 13:00-17:00

In haar concertprogramma Despues (Spaans voor: vervolgens) neemt Pavadita Tango String Quartet het publiek mee langs de parels uit de tangogeschiedenis. Van oude tango’s via Astor Piazzolla naar de allernieuwste werken in de wereld van tango. Pavadita heeft zich gespecialiseerd in Argentijnse tango in een klassieke strijkkwartet bezetting. Met eigen arrangementen/composities én regelmatige uitstapjes naar andere genres bestormt het kwartet graag nieuwe wegen. Zo laat het kwartet zien dat tangomuziek lééft. Ook de tangopoëten komen in dit programma aan bod.

14 januari, Zagerij Molen de Ster

dsc02501

DE VORLESEBÜHNE: DRUMPF
Zaterdag 14 januari, 20.00 uur in Molen De Ster, Molenpark 3, Utrecht

De Vorlesebühne:
Een avond kort vreemd proza plus muziek; verwarrend, bijtend, grappig en ontroerend. Vijf eigenwijze schrijvers en één muziek ontroeren, betoveren en verwarren het publiek 1x per maand, 1 avond lang.

Deze editie: Drumpf
Op een dag wordt er een lelijke dwerg in jouw huis geplaatst, aan wie je maar moeilijk kunt wennen. Hij plast bij voorkeur in het aquarium, je vindt steeds haren van hem in jouw muesli, regelmatig zit hij stiekem de katten aan te randen. Maar, troost je, je kunt niet weten wat hij morgen zal doen.

Met Liesbeth Mende, Gerda Blees, Cyriel van Rossum, Simon Weeda, Bernhard Christiansen

Muziek: The Avonden

Entree: € 11,- / € 9,-

Reserveren:
Reservering voor het driegangen-menu rondom het thema van Jolanda’s Keuken (uiterlijk donderdag 12 januari), voor de voorstelling en het Open Podium: vorlesebuhne@gmail.com.

14 januari, Stadsklooster

dsc02355

Eerste editie van Klangkörper in Lombokse Antoniuskerk
Nieuw podium voor boventoonmuziek presenteert divers programma in een gewijde omgeving

Op zaterdag 14 januari is de eerste editie van Klangkörper: een nieuw podium voor boventoonmuziek. Drie artiesten verzorgen een avondvullend programma: Borg Diem Groeneveld, Rowan Hartsuiker en Danibal. Het concert is op een bijzondere locatie: de meer dan honderd jaar oude Antoniuskerk in de Utrechtse wijk Lombok.

Klangkörper: podium voor boventoonmuziek
Klangkörper wil een breed publiek kennis laten maken met diverse vormen van boventoonmuziek. De afgelopen jaren wint de muzieksoort sterk aan populariteit. De Utrechtse mondharpspeler en initiatiefnemer van Klangkörper Danibal heeft daar een verklaring voor: ‘Boventoonmuziek is voor veel luisteraars een bijzondere en verrijkende ervaring. Het neemt je mee op een avontuurlijke reis langs onontdekte klanklandschappen.’ Klangkörper presenteert boventoonmuziek als levende traditie. Danibal: ‘Bij ons hoor je eeuwenoude folklore op traditionele instrumenten, maar ook gloednieuwe vertolkingen en nieuw werk van hedendaagse artiesten.’

Boventoonmuziek
Boventonen zijn rondzingende, hoge tonen die duidelijk boven de grondtoon uitklinken. Ze zijn aanwezig in alle klanken. Soms zijn ze heel goed hoorbaar, zoals bij een klokkenspel, pauk of de lage snaren van een piano. Er zijn speciale instrumenten die bedoeld zijn om te spelen met boventonen: voorbeelden zijn de mondharp, de mondboog en de didgeridoo. Ook de menselijke stem brengt een rijk arsenaal aan boventonen voort. Met een speciale techniek die keelzang of boventoonzang heet, is het mogelijk om met afzonderlijke boventonen een melodie te vormen. Het lijkt dan alsof de zanger tweestemmig zingt. Al deze vormen van boventoonmuziek komen bij Klangkörper aan bod.

Programma 14 januari
Op de eerste editie van Klangkörper laten drie artiesten verschillende vormen van boventoonmuziek horen. Boventoonzanger en adem- en stemtherapeut Borg Diem Groeneveld bijt het spits af. Vervolgens speelt Rowan Hartsuiker traditionele Mongoolse liederen in verschillende keelzang- en boventoontechnieken. Hartsuiker leerde traditionele Mongoolse keelzang zingen onder andere tijdens een half jaar durend verblijf op het platteland van West-Mongolië. Danibal laat tot slot horen hoeveel er muzikaal mogelijk is met de mondharp: een ‘synthesizer op broekzakformaat’. Hij ondersteunt zichzelf met live loops: sequenties die hij ter plekke opneemt en in herhaling afspeelt.

Stadsklooster Utrecht
De eerste editie van Klangkörper maakt deel uit van het culturele programma dat Stadsklooster Utrecht presenteert in de Antoniuskerk. Stadsklooster Utrecht ziet een nieuwe toekomst voor de kerk als sociaal-cultureel en spiritueel centrum voor Lombok. Met een divers programma met concerten, vieringen en ruimte voor bezinning laat de stichting de komende maanden zien wat er allemaal mogelijk is.

Praktisch
Datum: Zaterdag 14 januari
Deuren open: 19.30 uur, aanvang concert: 20.00 uur
Locatie: Antoniuskerk, Kanaalstraat 200, Utrecht
Entree: € 10,- (online voorverkoop), € 15,- (aan de deur)
Online tickets zijn te koop via http://www.klangkorper.nl/tickets.html

 7 januari, De Voorkamer

15727019_1800349316888359_6060552468172156502_n

7 Januari 2017: De Voorkamer 225 Kanaalstraat
3531 CJ Utrecht 19:00 – 23:00 uur. Toegang €5,-

De Voorkamer kickoffs 2017, on January 7th, with an extraordinary evening of combined talents and styles: the two young talents Jaber & Thimo will be playing together and Karim will bring us into his personal world by telling his story.

In this evening we take a step back in time brining alive the Arabic cafetaria: In the old days, in a world without electricity, Arabic cafeterias were places to come and listen to storytellers and musicians that took their listeners on fantastic journeys.
The first team of De Voorkamer has created its own cafetaria here in Lombok – Straffe Koffie – a gathering spot, crafted by the stories and talents of the team.

Jaber Fayad is a gifted Oud player. Jaber started playing the Oud when he was 9 years old. He studied Azerbaijani music with the Master Askar Ali Akbar, Arabic music with Isam Rafei, and Turkish music with Ayman Aljesri. Jaber graduated the Conservatory of Damascus. In October 2015, Jaber was forced to leave Syria due to the threatening circumstances there. During his relatively short time in The Netherlands, although residing in refugee camps, Jaber played in several concerts (solo or with Dutch musicians) and participated in music festivals.
Jaber is also an Oud builder. His dream is to embed the Oud in the Dutch music: “I left everything in Syria, but music will stay always inside me.”

Thimo Gijezen is a versatile Dutch musician and producer.
Since he was very young, Thimo played piano and guitar. He has been a part of numerous bands and musical ensembles, exploring different musical genres. From gypsy jazz to rock, metal, and experimental hip hop music. Today Thimo plays in many Dutch bands. Thimo owns a recording studio, producing his own music and other local artists.

Karim Shalhoub is a creative young guy, with the dream to become a filmmaker. Karim was born in Damascus, and studied computers science in the university. Since he arrived to The Netherlands, Karim has participated in different media projects, and started developing his filmmaking skills. Karim believes that as a result of the media focus on the negative parts of Syria, the world does not acknowledge enough the beauty of the Syrian culture. By making films, he wishes to share his unique view on his own culture with The Netherlands.

4 januari, Speeltuin Bankaplein

bankapleinjan2017

http://speeltuinbankaplein.nl/

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.