juli 2017

29  juli, Molenerf de Ster

NSG2017

Gratis concert Nederlands Strijkersgilde op molenerf

Het Nederlands Strijkersgilde geeft zaterdagmiddag 29 juli een gratis concert op het erf van Molen de Ster in Utrecht. Het veertig koppen tellende orkest brengt een avontuurlijk en eigentijds programma en werkt daarbij samen met soliste Lingling Yu, die de pipa bespeelt. De aanvang is 15.00 uur en de toegang is gratis. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Lombok, Utrecht.

Met het thema Wereldcyclus – Oost ontmoet West brengt het NSG dit jaar een actueel onderwerp op een originele manier onder de aandacht bij een breed publiek. Het programma gaat over cycli: de (voormalige) grootmachten uit het Verre Oosten tegenover grootmacht Amerika. De stukken gaan over de veranderende verhoudingen, met name in cultureel opzicht.

Het Nederlands Strijkersgilde is een landelijk muziekgezelschap dat jaarlijks een projectstrijkorkest samenstelt uit gevorderde amateurs. Gedurende een zevendaagse repetitieperiode wordt een programma ingestudeerd, waarna het orkest op tournee gaat door Nederland. De kwaliteit van de uitvoeringen staat voorop en zodoende worden de deelnemers vooraf geselecteerd door middel van audities. Uiteindelijk ontstaat dan een strijkorkest van ongeveer veertig musici.

’s Avonds om 20:15 uur geeft het NSG ook een concert in de Geertekerk in Utrecht.

23 juli, Theater Lombok

19702288_738521262994267_6336371118647180370_n

restoricciotti23072017

Op zondag 23 juli vieren RestoVanHarte, Ricciotti, de NoiZ en Theater Lombok hun samenwerking met een bijzondere avond in Schotse stijl. Met andere wijkbewoners maken we een mooi driegangen diner in de keuken van de NoiZ en dat serveren we buiten bij Muziekhuis Lombok aan de Makassarstraat. Na afloop van het buurtdiner geeft straatsymfonieorkest Ricciotti een bijzonder concert, waarmee het ‘avondje uit in eigen buurt’ compleet is. Welkom vanaf 17.30, om 18.00 gaan we aan tafel, tot een uurtje of acht. Wel reserveren! Het (gratis) concert is tussen 20 en 22 uur.


 De 41 jonge musici van het Ricciotti ensemble brengen de Highlands naar de lage landen deze zomer. Bepakt met fiddle en doedelzak bestaat hun toernee uit meer dan 23 optredens in zeven verschillende provincies in een week tijd en staat geheel in het teken van Schotse muziek. Zo brengt het Ricciotti een breed repertoire zonder enige drempel naar mensen toe en kan iedereen in aanraking komen met de typische rijke klankwereld van het symfonieorkest. Symfonische werken van Mendelssohn, Arnold, Debussy en Verdi worden afgewisseld met muziek van de eclectische rock/folk-formatie Treacherous Orchestra, traditionals met klinkende namen als Da Sneck O’ Da Smaalie, een doedelzakkensalsa van Salsa Celtica en filmmuziek uit Harry Potter. Ook het nieuwe ballet van de hedendaagse Schotse componist Sally Beamish beleeft de première.

Schotse gast Jamie Munn
Speciale gast tijdens deze tournee is de veelzijdige Schotse tenor Jamie Munn. Munn is verbonden aan Live Music Now, het Britse instituut dat klassieke muziek naar mensen in alle delen van de samenleving brengt. Jamie Munn zal met het Ricciotti te horen zijn in Schotse traditionals, een selectie uit het (Schotse) operarepertoire en een heuse Schotse pop-medley.
Eet je mee? Reserveer dan binnenkort / tijdig op www.restovanharte.nl, de button ‘reserveer online’. (Let op dat je reserveert voor het diner in Lombok en niet voor eentje elders in de stad) of bel 0900-9003030 (dagelijks tussen 9 en 12.30).  We koken halal, kunnen rekening houden met vegetariërs en het wordt vooral heel erg lekker en feestelijk! Bijdrage voor het diner is 7 euro (10 euro voor wie het kan missen) en 4 euro met U-pas. Koffie, thee, fris 1 euro.

http://www.theaterlombok.nl/

22 juli, Molen de Ster

19800952_1724880474208369_2856164745240563386_o

Openluchtfilm Any Way the Wind Blows op erf Molen de Ster

Nog geen vakantie geboekt dit jaar? Lucky you, want Cineville en zwerfbioscoop Opgedoekt komen naar je toe deze zomer. Ze vertonen de beste vakantiefilms in de openlucht. Op zaterdag 22 juli trappen ze af met de gratis film Any Way the Wind Blows op het erf van Molen de Ster in Utrecht. Neem je eigen krukje, klapstoeltje of dekentje mee en kom film kijken onder de wieken van de molen. Met Belgische hapjes en drankjes!

Any Way the Wind Blows is het regiedebuut van Tom Barman, frontman van rockgroep dEUS. Zijn ode aan Antwerpen zit vol met verrassende muziek (van Charlie Parker tot Yazoo) en messcherpe dialogen. De camera volgt de belevenissen van acht jonge Antwerpenaren die, slechts zijdelings verbonden, op hetzelfde feestje belanden.

De film is Vlaams gesproken en ondertiteld in het Engels. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Lombok, Utrecht. Het erf is vanaf 20.00 geopend en de film begint om 22.00 uur. Ingang via de brug. Meer informatie: www.molendester.nu.

12 juli, Molen de Ster

x-default

Kleurrijke knuffels maken in Molen de Ster

Knutselen in de zomervakantie! Maak woensdag 12 juli je eigen kleurrijke knuffel tijdens de workshop van Mirel Piek in Molen de Ster.

​Haar workshop laat je fantaseren, ontdekken en spelen met kleuren, materialen en je leert nieuwe handwerktrucjes als knopen aanzetten, rijgen en kruissteek en niet te vergeten het vlechten van kleurrijke haren. Het allerleukste is: je gaat naar huis met een fantastische knuffel.

De workshop begint om 10.00 uur, duurt twee uur en kost 7,50 euro. Inschrijven via workshop@allespiek.nl. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Utrecht. Meer informatie: www.molendester.nu

7-9 juli, Majellapark

18700628_825161144314278_5978397970017992177_o

Deze zomer wordt het Majellapark in Utrecht voor de derde keer omgetoverd tot Buurtcamping. Van 7 tot en met 9 juli is het park een gemoedelijke camping midden in de wijk, bewoond door alle types die de buurt rijk is; van kunstenaar tot ambtenaar, van muurbloempjes tot druktemakers en van kinderen tot senioren. Op de camping ben je de hele dag heerlijk buiten en is iedereen gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit…

– R E S E R V E R E N
Voor het hele weekend: €20 per tent en €20 per kameerder. Heb je een U-pas? Dan zijn deze bedragen €7,50. Kinderen t/m 12 jaar en vrijwilligers kamperen gratis, of met fikse korting. Tentplekken zijn te reserveren viahttps://majellapark.debuurtcamping.nl/

– V R I J W I L L I G E R S
De Buurtcamping draait voor een groot deel op vrijwilligers, zodat we de prijzen laag kunnen houden en écht iedereen een weekendje kamperen kunnen aanbieden. Wil jij een activiteit organiseren of ons als vrijwilliger ondersteunen in op/afbouw, koken, receptie, etc? Een activiteit aanmelden of als vrijwilliger opgeven kan via https://goo.gl/LiJqg5

(Trekt het slapen in een tentje jou niet zo? Kom lekker overdag langs en geniet van de leuke dingen die op een echte Utrechtse camping te doen zijn, terwijl je lekker in je eigen bed slaapt!)

8 juli, Molen de Ster

HP-1

Liedjes in je moerstaal op terras Molen de Ster

Eerder schreef de Utrechter Herman Pouderoyen een lied over 200 jaar Amsterdamsestraatweg. Nu heeft hij een alternatief koningslied. Ervaar deze singer-songwriter zaterdag 8 juli live op het terras van Molen de Ster in Utrecht. Het optreden begint om 14.00 uur en de toegang is gratis. Bij slecht weer treedt Pouderoyen op in het café.

Vraag aan Pouderoyen waarom hij muzikant is geworden en hij zal antwoorden: omdat het moest. Er is zoveel waar nog geen lied over is geschreven: mensen, gebeurtenissen, er is zoveel de moeite waard om vastgelegd te worden.

Pouderoyen is opgegroeid in Bilthoven in een veilig milieu. Zijn ouders hadden heel andere plannen met hem dan het beroep waar hij uiteindelijk voor koos. Eigenlijk was het geen keuze, maar iets waar hij als vanzelf inrolde. Beginnend in de punktijd, daarna in het bruiloften- en partijencircuit om uiteindelijk zijn draai te vinden als singer-songwriter. In het Nederlands welteverstaan want Pouderoyen is de mening toegedaan dat, als je meent iets te melden te hebben, je dat het best in je moerstaal kan doen.

Het optreden is onderdeel van de serie akoestische terrasconcerten die Molen de Ster deze zomer organiseert onder de naam Open Podium. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Lombok, Utrecht. Meer informatie www.molenester.nu.

Video: https://youtu.be/oww1ftOk_dw
Muziek: https://youtu.be/Ghxtu95jpHA

8 juli, Oase

18814210_1729983003965866_8908730307211605519_n

1 juli, Molen De Ster

yank

Lomboks duo Yank live op terras Molen de Ster

De Turkse multi-instrumentalisten van Yank brengen zaterdagmiddag 1 juli melancholie naar het terras van Molen de Ster. De aanvang is 14.00 uur en de toegang is gratis. Kom langs en geniet met een drankje van de muziek van deze twee Lombokkers.

Verwacht zoete melodieën en originele harmonieën met Turkse teksten van dit duo. De muziek van Yank en Ertuğrul Güney is moeilijk in een hokje te plaatsen, maar geweldig om live te ervaren.

Het optreden is onderdeel van de serie akoestische terrasconcerten die Molen de Ster deze zomer organiseert onder de naam Open Podium. Met slecht weer treden de artiesten op in het café.

Video: https://youtu.be/3L9dQWDrZH4

1 juli, Moskeeplein

DC78TpIW0AA4mSP.jpg large

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.