juni 2018

26 juni, Parkschool

DgE64vcXUAAUVQg.jpg large

23 juni, Molen de Ster

Bier-en-Cider-festival-header-2

Veel bier, cider, lekker eten en muziek bij Molen de Ster
Het molenerf bruist zaterdag 23 juni met het Bier & Cider Festival bij Molen de Ster in Utrecht. Verschillende brouwers en cidermakers laten zien wat zij in huis hebben. Daarnaast is er lekker eten en livemuziek.

​Wij houden van bier. Gek genoeg geldt dat niet altijd voor al onze vrienden. Daarom organiseren wij een bierfestival met méér dan bier alleen.

Naast een breed assortiment van Nederlandse speciaalbierbrouwers, zoals De Leckere en The Sisters Brewery, zijn er ook bijzondere Nederlandse cidermakers te vinden als De Vergeten Appel  en Bearcider. Voor ieder wat wils! All The Kings Daughters, Jesco en andere acts zorgen voor de muzikale omlijsting. Combineer dit met heerlijk eten op de mooiste locatie van Utrecht, dan heb je alle ingrediënten voor een fantastische dag!
Het festival begint om 12.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Kaarten kosten € 7,50 in de voorverkoop en  € 12,50 aan de deur. Elke bezoeker krijgt een speciaal festivalglas.
Molenl de Ster is te bereiken via het bruggetje aan de Floresstraat in Lombok, Utrecht.
Deelnemende brouwers en cidermakers:
De Vergeten Appel, Neobosski, Brothers in Law, The Sisters Brewery, Brouwerij Het Licht, vandeStreek, De Leckere, Bear Cider, Brouwerij de Molen, Steve’z Perencider, Mister Tree Cider en meer.Livemuziek:
Danique Carmen Kivit, Khalil Toumi, Aleifr, Reinis Jaunas, All the kings daughters en Jesco.

https://www.bierenciderfestival.nl/

21, 22, 23 juni, Hof van Cartesius

Een kennisfestival over de Creatieve en Sociale Slimme Stad Utrecht,

Een digitaal ontbite, creatieve kerkdiensten van de Smart City Church over het optimistische geloof in de heilzame werking van Big Data, het scheppen van een Smartphone Free Zone op zes moestuinen van de Stichting Utrecht Natuurlijk, het aarden van mobiele telefoons in de strijd tegen smartphoneverslaving, een theaterlezing over de ethische dilemma’s rond vrijheid en veiligheid en het ontwerpen van een kennisagenda en vuistregels voor de slimme stad. Het zijn enkele opvallende onderdelen van het kennisfestival over Utrecht als slimme stad dat het Cartesius Museum organiseert op 21, 22 en 23 juni 2018. Volgens het Cartesius Museum draagt het kennisfestival bij aan de ambitie van de gemeente Utrecht om ook in sociaal en creatief opzicht een koppositie als slimme stad in te nemen.  In totaal staat een twintigtal evenementen op het programma met vaak kunstenaars en ontwerpers in een hoofdrol.

Grote onbekendheid over de slimme stad

In een slimme stad gaat het om camera’s, sensoren en Big Data om de stad beter te kunnen besturen en stedelijke voorzieningen tot hun recht te laten komen. Zo luidt de theorie. Het kennisfestival wil door middel van theater, ludieke manifestaties, ronde tafels en presentaties van (kunst)projecten op kritische en creatieve manier aandacht van de Utrechters trekken voor de praktijk van Utrecht als slimme stad. Het is vooral vanwege de privacy dat de inwoners van de stad moeten weten wat gaande is. Het Cartesius Museum heeft waargenomen dat er een grote onbekendheid bestaat over de slimme stad. Een slimme stad die – in de ogen van het Cartesius Museum – gekaapt lijkt door de grote techbedrijven. Het kennisfestival moet daarin verandering brengen. 

Deelname

Het publiek kan via de website van het Cartesius Museum zich inschrijven voor de verschillende evenementen (www.cartesiusmuseum.org). De deelname is gratis. De centrale festivallocatie is gehuisvest in de kunstenaarsateliers aan de Nijverheidsweg nr. 16x op het Utrechtse Werkspoorkwartier.

Brede samenwerking

Het kennisfestival wordt ondersteund door een 15-tal organisaties en instellingen uit verschillende sectoren. Er wordt onder meer samengewerkt met  Economic Board Utrecht, Casco Art Institute, gemeente en provincie Utrecht, Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht.

22 juni, Kopi Susu, 19.30 uur

35522826_799067300217019_5341198647583309824_n

eslie Portal is een singer/songwritergroep met als stralende middelpunt zangeres Robina Souilljee. Vaste leden van de groep zijn verder Marcel Thissen – bas, gitaar, mandoline, achtergrondzang – en Pieter van der Vinne– gitaar, toetsen, mondharmonica, bas, achtergrondzang. Soms komen er andere muzikanten meedoen.

Robina zingt nummers van Leonard Cohen, Janis Ian, Beth Hart, Etta James en anderen.

17 juni, Cereol

34369100_10155558271312717_9086026425907019776_n

16 juni, Molen de Ster

Rauwe rootsrock met Douglas Firs in Molen de Ster
Wie af en toe in Molen de Ster in Utrecht komt, heeft waarschijnlijk Douglas Firs (douglassparren) in de zagerij zien liggen. Deze boomstammen worden veel gebruikt om planken van te zagen.
Zaterdagavond 16 juni staat echter niet in het teken van deze houtsoort, maar van de gelijknamige band uit Gent. Hun dromerige, derde album Hinges of Luck verscheen vorig jaar op Excelsior Records. Onlangs stond de formatie nog in Paradiso en in het voorprogramma van Triggerfinger en op 16 juni dus in de zagerij.Douglas Firs, de formatie rond Gertjan Van Hellemont, brengt een mix van hartverscheurende melancholie en rauwe rootsrock.Molen de Ster is te bereiken via de brug aan de Floresstraat in Utrecht.
Het concert begint om 20.00 uur. Tickets kosten 15 euro. Reserveren en meer informatie: www.molendester.nu/activiteit/douglas-firs/muziekvideo: https://youtu.be/12YbSmgo9ZM

15-17 juni, Oog in Al

35081014_1930446980301403_733612604936683520_n

13 juni, Speeltuin Bankaplein

De Lombokkies hebben iets leuks georganiseerd tijdens de Nationale Buitenspeeldag! Kom jij mee doen aan de eierestafette, pingpongen, voetballen of een van de andere leuke verrassings activiteiten deze middag? Het beloofd een te gekke dag te worden!
15.00-17.00 uur.

7 juni, Landhuis

34481535_1799679226765259_2606426566007193600_n

 

3 juni Veilinghaven

veilinghaven 030618

https://www.festivaldichterbij.nl/

2 juni, Sluizen

buurten2juni2018

https://www.buurtenbijkanaalzicht.nl/

2 juni, Molen de Ster

Promo-foto-Geonne-2- 2

Terrasconcert met Géonne Hartman bij Molen de SterZaterdag 2 juni geeft de Utrechtse singer-songwriter Géonne Hartman een concert op het terras bij Molen de Ster in Utrecht. De aanvang is 15.00 uur en de entree is gratis.
Voor de 22-jarige Géonne Hartman is muziek een zoektocht naar vorm, beeld en beweging die raakt. Hierin combineert ze prachtige poëtische teksten en rijke harmonieën en brengt ze haar songs op een waarachtige manier.Inspiratiebronnen zijn onder anderen Laura Marling, Eefje de Visser, Sufjan Stevens en Bon Iver.Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Lombok, Utrecht. Bij slecht weer treedt Géonne op in het Molencafé. Meer informatie: www.molendester.nuMuziek: www.youtube.com/watch?v=4QAOrBYEGio 

1 juni, Molen de Ster

Brandon Delagraentiss

Brandon Delagraentiss presents…
‘Hot, Live & More’ in Molen de SterDe Amerikaanse soul/gospel superster Brandon Delagraentiss neemt je vrijdag 1 juni in de Utrechtse Molen de Ster mee op een muzikale reis langs al je favoriete liedjes, maar met een (akoestische) ‘twist’! Hij wordt begeleid door de groep OneVibe. De aanvang is 20.30 uur en tickets kosten 12,50 euro.
 
Brandon Delagraentiss is een veelzijdige muzikale duizendpoot. Geboren als de ‘Son of a Preacherman’, begon hij al op 11-jarige leeftijd het lokale kerkkoor te dirigeren. Hij studeerde af in theaterwetenschappen aan de Universiteit van Houston, dezelfde stad waar hij opgroeide en hij privéles volgde aan the Moores school of music.
Hij woont nu al enkele jaren in Europa (woonde zelfs een tijdje in de Utrechtse wijk Lombok) en inmiddels is hij allang geen onbekende meer in het muziekcircuit. Zijn soulvolle warme stemgeluid en pakkende podiumpresentatie laten zien dat hij een rasartiest is. Sinds zijn komst naar Europa kent zijn carrière verschillende hoogtepunten. Zo trad hij op bij het WK Voetbal in Duitsland en toerde hij met SFTM Sister Act door Engeland. In Nederland trad hij onder meer op tijdens gospelshows in Carré, Paradiso en de Heineken Music Hall.
Bij het grote publiek is Brandon vooral bekend van het programma The Voice Of Holland waarin hij in 2015 deelnam.
Molen de Ster is te bereiken via de brug aan de Floresstraat inLombok, Utrecht. Tickets zijn te koop aan de deur (indien voorradig) en via www.molendester.nu.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie