juli 2023

Woenssdag 12 juli Herderplein

7- 9 juli Majellapark, Buurtcamping

Lancering wijkwandeling en plattegrond ‘Welkom in de wijk Utrecht West’

Donderdag 6 juli 2023 (van 17.00 – 19.30) ontvangen3 azc-bewoners, COA azc directeur Jurgen Pooten wijkmanager Frits Velthuijs de eerste exemplaren van ‘Welkom in de wijk Utrecht West’, in buurtrestaurant A Beautiful Mess (op het AZC terrein, Joseph Haydnlaan 2, Utrecht). Het is een plattegrond van de wijk Utrecht West, gemaakt op initiatief van Mijn Wijk Jouw Wijk samen met azc bewoners. Belangrijke locaties in de wijk zijn op één A  vier in kaart gebracht, daarnaast gaan er wijkwandelingen (buurtsafari’s) voor en door azc- en wijkbewoners van start. Gebleken is, dat niet alleen voor nieuwkomers in de wijk het fijn is te weten waar alles is, ook voor mensen die er langer wonen zijn er veel interessante wetenswaardigheden over de wijk te vertellen.

Ook biedt Mijn Wijk Jouw Wijk aan A Beautiful Mess een vergrote plattegrond aan, die in het restaurant komt te hangen.

De avond wordt opgeluisterd met een quiz (wat weet je van de wijk Utrecht West), met heerlijk Syrisch eten, gekookt door azc- en wijkbewoners, en met live muziek van Mohammad Bibi.

Er is nog een aantal plaatsen. Interesse? Graag voor maandag 3 juli aanmelden via mijnwijkjouwwijk@gmail.com  Aan wijkbewoners vragen we een bijdrage van € 15,-, waarmee ook de maaltijd voor een azc bewoner betaald wordt. Van harte welkom!

2juli Gluren bij de buren

Bankaplein gaat los tijdens Gluren bij de Buren
Bewoners en omwonenden van het Bankaplein in Utrecht organiseren zondag 2 juli een groot muzikaal spektakel op en rond hun plein tijdens het landelijke festival Gluren bij de Buren. Op maar liefst drie podia staan verschillende acts: van een popkoor tot en met een indie-band. Het evenement begint om 13.00 uur en de laatste act staat om 17.30 uur op het programma, Alle artiesten treden drie keer op. De entree is gratis.

De volgende artiesten zijn te zien:
Bitterlemon – Een mix van indierock met synthpop afgetopt met een flinke dosis melancholie. Vorig jaar won dit vijftal de bandwedstrijd ‘De Kei van Amersfoort’.
Kiki Deirde – Muzikant en schrijfster, bekend om haar krachtige, doordringende en dynamische zang. Ze weet je van het ene verhaal in het andere te slepen. In elk hoekje van haar werk schuilt poëzie en haar nummers zijn opgebouwd uit aardse gitaartonen, positieve spanning en verhalende teksten.
Popkoor DIVAA – Een enthousiast Popkoor met een heel gevarieerd repertoire van Adele tot Racoon, van Chaka Khan tot Sergio Mendes. Uptempo, ballads en swingende nummers: voor iedereen zit er wel wat bij.
Itching for Summer – Een solo akoestische rock-act ontstaan uit een liefde voor akoestische nummers en uitvoeringen van rockartiesten. Er komen wat covers langs van Dave Grohl tot Cory Taylor, intiem tot energiek en misschien hier en daar een eigen liedje!
De podia staan in speeltuin Bankaplein (Billitonstraat 7). de voetbalkooi (tegenover Malakkastraat 39) en op de speelplaats van basisschool De Brug (ingang Billitonkade 43).

Gluren bij de Buren is een amateurkunstenfestival dat in 2023 in 44 gemeenten verspreid over Nederland plaatsvindt. Tijdens de wintereditie worden lokale podiumkunstenaars in huiskamers geprogrammeerd en tijdens de zomereditie in tuinen. Alle optredens duren 30 minuten, vinden plaats tussen 12:00 en 17:00 en zijn verdeeld over alle wijken van de gemeente. Een grote verscheidenheid aan disciplines is vertegenwoordigd. Bezoekers wandelen of fietsen van locatie naar locatie, zo maken zij kennis met buurtgenoten én lokaal talent. Er is geen entreebewijs nodig, maar een vrijwillige bijdrage is gewenst. www.glurenbijdeburen.nl

Rommelmarkt Oog in Al zaterdag 1 juli 2023

Ook dit jaar kunnen jullie weer naar een van de leukste rommelmarkten in het land: de ByronSchillerGoethelaanMarkt of wel de Rommelmarkt Oog in Al! 

Op zaterdag 1 juli 2023 zullen bijna alle bewoners van de Byronstraat, Schillerlaan en Goethelaan in de wijk Oog in Al in Utrecht vanaf 09.00 uur tot 15.00 uur voor de 30ste keer hun jaarlijkse rommelmarkt houden: brocante, antiek, vintage, boeken, huisraad, kleding, kinderspeelgoed, dvd’s, cd’s, langspeelplaten en elektronica. Deze gezellige rommelmarkt is opgenomen in een onafhankelijke lijst met de 100 leukste rommelmarkten in Nederland.

Op de rommelmarkt kunnen uitsluitend bewoners van de Byronstraat, Schillerlaan en Goethelaan als verkoper optreden. Aantal kleedjes, tafels of kramen is ongeveer 90. De drie straten zijn autovrij en de toegang is gratis. De rommelmarkt wordt gesteund door het van de gemeente Utrecht. De bijdrage voor bewoners en een gering aantal andere belangstellenden is dit jaar per Marktplaats € 2,50 pp.

De Rommelmarkt is mede mogelijk gemaakt door het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.