Maart 2024

Nieuw fotoboekje over wijk/azc ontmoetingen in A Beautiful Mess in Utrecht West

Een nieuw A5 fotoboekje met 65 foto’s, begeleid door korte teksten van 25 azc- en wijkbewoners, getuigt van tientallen ontmoetingen tussen de wijk en het azc in het jaar 2023. De uitgever van het boek, De Stichting Mijn Wijk Jouw Wijk – Utrecht West, spreekt van een succesvol jaar waarin de relaties tussen wijk en azc zijn versterkt. Wijkbewoners hebben aangegeven dat zij de ontmoetingen als verrijkend hebben ervaren. Bij azc-bewoners versterken de contacten het gevoel van welkom zijn.

Verantwoordelijk voor de activiteiten zijn het bestuur, het MWJW-team en een 40-tal vrijwilligers. De kern van de activiteiten vormt de maandelijkse ontmoetingen in het azc-restaurant A Beautiful Mess. Daarnaast is er een sportdag gehouden en zijn er buurtsafari’s opgezet. De kindermiddagen vormden een nieuwe ervaring waarin gezinnen uit de wijk en uit het azc met elkaar kennismaakten, creatieve opdrachten uitvoerden en waar de kinderen met elkaar pizza’s bakten.

In 2023 hebben 469 azc-bewoners en 343 wijkbewoners aan de ontmoetingen deelgenomen. Daarnaast telde het speciale kunstevenement 150 deelnemers. Wijkbewoners hebben via hun vele donaties bijgedragen aan de gratis maaltijden voor azc-bewoners. Voor het programma 2023 zijn financiële bijdragen ontvangen van het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht, de Stichting Haëlla/WijDoenMee en de Stichting  Mundo Crastino Meliori.

Ook voor 2024 staan weer ontmoetingen op het programma die ook nu in nauwe samenwerking met wijkorganisaties als De Vrolijkheid, De Voorkamer, Welkom in Utrecht, Plan Einstein, Landhuis in de Stad en Huis van Dominicus.

Extra informatie of opgeven voor een donderdagavond kan via mijnwijkjouwwijk@gmail.com.

De boekjes liggen bij Wijkbureau West, A Beautiful Mess, Telecom Oog in Al op de Handelstraat,

De Voorkamer en Huize Dominicus, waar ze gratis meegenomen kunnen worden.

THEATER LOMBOK:

Met twee beeldende voorstellingen neemt Theater Compagnie Alice kinderen en volwassenen mee naar de magische wereld van het theater, waar alles mogelijk is. 20 maart 202411 uur: Schaap zoekt een thuis (3 t/m 7 jaar)15 uur: Rikkie en Bruno en de plasticzee (4 t/m 10)www.theaterlombok.nl

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.