september 2018

23 september, Moskeeplein

41569413_2232392286789638_6239879125016772608_o

De Walk of Peace Utrecht op 23 september. Startend om 12.00 uur bij de Ulu Moskee en eindigend bij de Domkerk kom je tijdens de wandeling langs verschillende gebedshuizen. De Walk of Peace wordt geopend door burgemeester van Zanen en verscheidene andere vertegenwoordigers van religiën, godsdiensten en levensovertuiging spreken een kort woord waarna ze de vredesvlam doorgeven. De walk wordt geëindigd door PAX ambassadeur Vincent Bijlo in de Domkerk met heerlijke Syrische hapjes!

Aanmelden kan via deze link: https://actie.paxvoorvrede.nl/actie/walk-of-peace-utrecht-2018/

23 september, Schimmelplein

Rommelmarkt

Zondag 23 september 2018, vanaf 9.00 uur (opbouwen vanaf 8.00 uur), plekken reserveren vanaf vrijdagavond 31 augustus om 19.00 uur.

Het is altijd mooi weer tijdens de rommelmarkt van het Schimmelplein. Reden te meer om je spullen te komen verkopen of om te kopen. Elk jaar weer staat het hele plein vol met kramen. Stapels tweedehands kinderkleding is er te koop, leuk oude meubeltjes, zelfgemaakte lekkernijen en leuke snuisterijen.De plaatsen zijn niet beschikbaar voor handelaren. Graag bij aanmelding contant betalen. Je krijgt dan een contract en plaatsbewijs mee. De kosten zijn 10 euro, inclusief 5 euro borg. De borg krijgt je terug als na afloop alleen je voetsporen nalaat. Er zijn geen marktkramen, je moet zelf voor kraam, tafel, stoel, of kleed zorgen.

In het contract staan de verdere voorwaarden. De organisatie verkoopt op die dag soep, broodjes, limonade, koffie en thee.

www.schimmelplein.nl

22 september, Buurthuis ROSA

41423831_2238969229666856_5224363463979040768_n

Foto’s:

https://www.facebook.com/doelombokutrecht/photos/pcb.2245833562157113/2245817745492028/?type=3&theater

16 september, Molen  De Ster

39777308_10155724441783148_207362300951134208_n

Pasar Molen:
Lekker kampongstijl onder de wieken Het erf van de Utrechtse Molen de Ster wordt zondag 16 september weer omgetoverd tot een gezellige pasar in kampongstijl met geuren en klanken uit de Molukken en West-Papua. Verwacht een divers aanbod van traditioneel eten, snacks, kleding, kunst, handvaardigheid, gebruiksvoorwerpen, massage, muziek en ideële informatie. Kom proeven, luisteren en shoppen of kom gewoon voor de gezelligheid naar het molenerf!
DSC07966
 
MUZIEK
Efrat Mamoribo (78) zingt zondagmiddag indringende Wor-liederen uit West Papua en de groep Kayu Nangka brengt het warme geluid van de Tifa, de Molukse trom. Wereldkoor Djintan vertolkt lagu-lagu, meezingliedjes uit de Molukken en West-Papua.De Pasar Molen begint om 11.00 en duurt tot 19.00 uur. De toegang is gratis. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Utrecht

15 september, Cereol

41473076_2234137019992498_6119654593740668928_o

Wil Jij OPTREDEN MET EEN ORKEST?
Op het Uitfeest?
Kom 15 september naar Het Wilde Westen.

Workshop en optreden met
Catching Cultures Orchestra
عزف†وأداء†مع†أوركسترا†اصطياد†الثقافات

Volg de workshop onder leiding van dirigent Hermine Schneider (Catching Cultures Orchestra) en Jonas Bisquert (de Vrolijkheid).
In deze workshop leer je een aantal van de stukken van Catching Cultures Orchestra en hoe
we met elkaar in onze muziek verschillende muziekstijlen samenbrengen.
Kom met ons mee jammen en optreden.
Neem je instrument mee.
14:30-15:30 oefenen en inspelen
16:30-17:00 optreden met Catching Cultures Orchestra

van te voren bladmuziek krijgen?
mail: rosa@catchingculturesorchestra.nl

15 september, Molen De Ster

4. De Vorlesebühne_Bernadet Willemen

Stand-up voorleestheater met muziek
Utrecht, zaterdag 15 september 2018
Zaterdagavond 15 september speelt de Vorlesebühne een bijzondere Uitfeest-voorstelling. Een avond korte vreemde verhalen plus muziek: verwarrend, bijtend, grappig en ontroerend. Speciaal voor deze Uitfeest-editie betaal je geen entree maar uittree: een waardebepaling achteraf!
Informatie
De Vorlesebühne speelt maandelijks stand-up voorleestheater in Molen de Ster rondom een absurd thema. Deze editie luidt het thema: zijn er nog antwoorden? In een speelse sfeer waarin vleugjes improvisatie mogelijk zijn, buigen vier schrijvers, een band en een kok zich over deze vraag. De schrijvers lezen eigen werk, maar lezen ook gezamenlijk geschreven dialogen of briefwisselingen voor en bedenken theatrale vormen. De muziek is daarmee verweven. Voorafgaand aan de voorstelling kunnen bezoekers bovendien genieten van een heerlijk verrassend driegangendiner, geïnspireerd op het thema van de avond.
Met: Mariska Vollering, Marijn Van Stralen, Liesbeth Mende, Gerda Blees, Bernhard Christiansen
Muziek: Moi, le voisin
Tijd en locatie
Tarief: na afloop van de voorstelling selectie uit uitgangskaartjes van €0,30 tot €37,-
Start voorstelling: inloop 19:45u, aanvang 20:15u
Diner: aanvang 18:15u, kosten €15 p.p.
Locatie: Molen de Ster, Molenerf 3, Utrecht
Reserveren voor diner, voorstelling of open podium: vorlesebuhne@gmail.com
Kijk voor meer informatie op de www.vorlesebuhne.nl

12 september, Theater Lombok

a4-kruisenmol-sept18_orig (1)

Leuke Liedjes door Kruis en Mol
12 september   11 uur en 15 uur
voor 3-8 jaar
duur 45 min.
opa/oma gratisEen liedjesmix van de allerleuksten uit de meespeel-muziek-voorstellingen van Kruis en Mol. Neem deze keer je oppas/opa/oma gratis mee naar deze voorstellingen. Zij zullen zeker weten genieten!Over Leuke liedjes 
Meneer Kruis en meneer Mol krijgen de laatste tijd veel verzoeken om hun oude liedjes nog eens te zingen. Daarom doken zij eens flink in de muzikale schatkist en zijn met de mooiste pareltjes weer bovengekomen.Uit alle programma’s die Kruis en Mol gemaakt hebben, hebben we een heel stel liedjes uitgekozen die we nog steeds erg leuk vinden om te zingen: liedjes als Boter Kaas en Eieren, De Vissen van de Zuiderzee, het Piratenlied, het Na-aaplied, Kees kikker, het Dieren-ABC, Luilekkerland en nog meer. Deze liedjes zijn samengebracht in een nieuw programma: Leuke liedjes.Ook nu weer leren kinderen op een heel directe manier wat muziek zo leuk maakt. Ze kunnen volop meedoen, meezingen, meeklappen, dansen, toeters en bellen bespelen of gewoon ademloos kijken en genieten van de geïllustreerde muziek van Kruis en Mol!Kruis en Mol 
bestaat uit: Mark Söhngen en Mart Heijmans
website: 
http://www.kruisenmol.nl

8 september, Molen De Ster

DlWriJrW4AAddyo

Muzikale Monumentendag in Molen de Ster
Tijdens Open Monumentendag, zaterdag 8 september, opent Molen de Ster zoals gewoonlijk zijn deuren. Dit jaar niet alleen met rondleidingen, maar ook met muziek! Gaudeamus Muziekweek, muziekfestival vol nieuwe noten en klanken van de jongste generatie muziekpioniers, brengt een muzikaal programma op het erf en in de zagerij van Molen de Ster. De toegang is gratis. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Lombok, Utrecht.
10.00 -17.00 uur: Rondleidingen
17:00 – 17:45 uur: De stem van de molen – Iris van der Ende / Yvonne Freckmann

In deze performance zit je aan de voet van de molen met de blik op zijn ontketende wieken. Door een klankinstallatie bevestigd op de wieken smelten vervormde klanken van de molen samen met harpmuziek en een vertelling.
18:00 – 18:30 uur: Goya – Giuseppe Doronzo

De Italiaanse baritonsaxofonist Giuseppe Doronzo presenteert zijn eerste solo-album Goya. Doronzo verkent een vocabulaire waarin hedendaagse muziek, jazzimprovisatie en niet-westerse muziektradities samenkomen.
18:30 – 19:00 uur | Maya Fridman & Gagi Petrovic

Dit elektro-akoestische duo, bestaande uit cello, live elektronica en twee stemmen maakt met invloeden uit de ondergrondse elektronica, Oost-Europese muziek en hedendaagse compositie nooit eerder gehoorde liedjes.
Meer informatie:

8 september, Leidseweg

Rommelmarkt
Op de Leidseweg
Van het Westplein tot de koningsbergerstraat
Zaterdag 8 september
10.00 tot 15.00
Voor info mail: marijke@lombok.nl

5 september, Het Wilde Westen

Open lessen Theater bij het Wilde Westen (oog in Al)

Woensdag 5 september gratis proefles Theatersport/improvisatie .

De basis van improviseren is het accepteren van elkaars ideeën, snel reageren en goed samenspelen.
Zeg volmondig ja tegen elke spelsuggestie en durf te vertrouwen op je eigen spontane reacties.
Je leert de verschillende spelvormen van theatersport.
Je speelt ook realistische improvisaties, op basis van actuele dilemma’s. Er wordt gewerkt aan de techniek van het spelen zoals: inlevend spel, spelen van emoties en types.
Een avondlang spelen met veel spelplezier.

Openles woensdag 5 september 20.00 tot 21.00
Info& aanmelden mail marijkemolenaar@lombok.nl

3-9 september Cereol

40368646_2197261963680004_5897360340768784384_n

1 september, Molen de Ster

Irrelephant-photo

Irrelephant geeft terrasconcert bij Molen de Ster
De Utrechtse singer-songwriter Irrelephant geeft zaterdag 1 september een concert op het terras van Molen de Ster. Het gratis optreden begint om 15.00 uur. Met slecht weer speelt Irrelephant in het Molencafé. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Lombok, Utrecht.
De muziek van Irrelephant is troostend en tegelijkertijd verontrustend. Er spreekt een openheid uit, alsof we ons om hem heen mogen komen verzamelen om elkaar eens goed in de ogen te kijken en te begrijpen dat we dezelfde verlangens delen. Robs stem is er eentje die flirt op een onbereikbare toon. Laat de luisteraar achter met het gevoel getuige te zijn geweest van iets Relevants.
Meer informatie:
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie