Oktober 2018

 28 oktober, Molen de Ster

43490622_2180585862216384_4441693965925744640_o

Liedjes voor een dierbare

Tijdens ‘Liedje voor een dierbare’ herdenken we overleden dierbaren met muziek. Heb jij een speciaal liedje dat onmiskenbaar bij je dierbare hoort? Is er een muziekstuk dat je altijd terugbrengt naar toen, naar hem of naar haar? Deze middag kun je een liedje aanvragen voor je overleden dierbare en deze wordt zo mogelijk live gespeeld.

Met medewerking van Bart Van de Lisdonk, Rosa Balrak en onze digitale Jukebox.

Wil je graag een liedje aanvragen voor jouw dierbare? Laat ons het ons weten vóór 15 oktober, dan kijken wij of we nog een plekje kunnen vinden in het programma. Ook als je geen liedje aanvraagt ben je van harte welkom. Voor verzoekjes op het laatste moment is er de digitale jukebox.

Aanvang: 14.30 uur
Toegang is gratis.

Meer informatie en een impressie van eerdere edities is te vinden op http://www.sensuitvaarten.nl/actueel/liedje-voor-een-dierbare.

(foto: Nynke Thien)

27 oktober,Molen De Ster

Molen-de-ster-by-full-moon-@esciodipapa--640x321

Pikdonker avontuur in Molen de Ster
Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nachtop zaterdag 27 oktober. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Uiteraard doet Molen de Ster in Utrecht mee. Ga mee op avontuur in de pikdonkere houtzaagmolen en ontdek hoe ze vroeger maalden bij nacht!
Volgens een oud molenaarsversje was het malen bij nacht niet populair:
‘Het molenaarsleven
Heeft god ons gegeven
Maar het malen bij nacht
Heeft de duivel bedacht’
Het volksgeloof verhaalt over geesten, heksen, duivels, tovenaars en weerwolven die zich in de nacht ophouden rondom de molen.
Onze rondleiders verzorgen spannende tours. Trek stevige schoenen aan en breng je zaklamp mee.
Molen open: 20.00 uur
Rondleidingen: 21.00, 22.00 en 23.00
 uur
Entree: gratis

Ingang via Brug Floresstraat

27 oktober, Levantine, 13.00 uur

42245284_623599811368966_8994380959205818368_n

https://www.facebook.com/events/964213817097033/

26 oktober, Molen De Ster

Mahsa-Vahdat

Fascinerende Iraanse klanken in Hollandse molen

De Iraanse zangeres Mahse Vahdat treedt vrijdag 26 oktober op in Molen de Ster. Mahdat staat internationaal bekend om haar expressieve zang en fascinerende hedendaagse klanken uit Iran. Vahdat is een ambassadeur tegen de muziekcensuur en ter promotie van vrijheid van expressie. Het concert begint om 20.30 uur en de entree bedraagt 15 euro. Molen de Ster is te bereiken via het bruggetje aan de Floresstraat in Lombok, Utrecht.
De muziek van Mahsa Vahdat is sterk geïnspireerd op de oude traditionele muziek van de diverse regio’s van Iran. Op haar laatste album The Sun Will Rise (2016) excelleert ze met haar vloeiende en evocatieve stem. Het bevat opnamen die op totaal verschillende locaties zijn gemaakt, maar altijd op plekken met een bijzondere akoestiek. Het wereldmuziekblad Songlines sprak van een “pilgrimage to beauty” en “intensily intimate”. Deze cd werd niet alleen genomineerd door Songlines in de categorie Best Album of 2016 maar won ook nog dat jaar de German Critics Award. Afgelopen Holland Festival was Vahdat nog te horen met het Kronos Quartet.
Vahdat ontwikkelde haar publieke carrière vooral in het buitenland. Inmiddels is ze ook in eigen land bekend, maar daarvoor was ze geen publiek figuur omdat vrouwen er niet mogen optreden als solo-artiest. Ze is dan ook een sterke pleitbezorger van vrijheid van expressie. Sinds 2007 is zij een van de ambassadeurs van Freemuse, een internationale organisatie tegen muziekcensuur en ter promotie van vrijheid van expressie, en in 2010 kreeg zij zelfs de Freemuse Award uitgereikt.
Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Utrecht Wereldmuziek.
Meer informatie:

23 oktober, Molen De Ster

citybuilder2

Wat zijn City Soul builders?

Dat zijn mensen die een hart hebben voor de stad Utrecht en liefde hebben voor de mensen uit Utrecht. Het zijn mensen met een soul die builders zijn, in de workshop/ interactieve lezing, wordt de builder geïnterviewd en mogen de deelnemers direct vragen stellen. Wie is deze builder wat drijft de builder om te kiezen en zichzelf over te geven aan de stad en aan de mens? Levensvragen worden behandeld en ik kan garanderen dat de builders bijzonder inspirerende mensen zijn.

Wie zijn we en waar willen we naar toe als mens en wat is daar voor nodig? Deze
vragen en nog veel meer staan centraal tijdens deze avond.

Een mooier Utrecht, begint bij je eigen Soul!

citybuilder

16 oktober, Wijkplaats

maal en verhaal16-10-2018 (2)-page-001

10 oktober, Theater Lombok

theater101018

Konijn is jaloers door Marjo Dames.
Woensdag 12 september
9.30 besloten, 11 uur bijna uitverkocht en 15 uur
Verteltheater over pesten en vriendschap, gebaseerd op een verhaal van Winnie de Poeh, met poppen- en maskerspel en muziek. Voor kinderen van 4 t/m 8 jaar.

www.theaterlombok.nl

6 oktober, Molen De Ster

42908335_10156652536379920_5108882973189472256_o

https://www.utrechtwereldberoemd.nl/nieuws/1031

Op 6 oktober vindt de uitreiking van de Utrecht Wereldberoemd-prijsvraag plaats. Tijdens een feestelijk programma worden de winnaars bekend gemaakt op een prachtige erfgoedlocatie in Utrecht: Molen de Ster. Daarnaast matchen we tijdens de ideeënmarkt vraag en aanbod, met het zoek zo veel mogelijk toffe ideeën te realiseren. Graag nodigen wij alle deelnemers en geïnteresseerden van de prijsvraag uit om bij hierbij aanwezig te zijn!

De tien beste ideeën gepitcht

Uit alle inzendingen heeft de jury tien finalisten gekozen. Op 6 oktober pitchen de finalisten nog eenmaal hun idee aan alle aanwezigen. Daarna is het aan de jury om de uitslag bekend te maken: wie eindigen er op plek 2 en 3? En wie gaat er met de hoofdprijs vandoor?

Matchmaking op de ideeënmarkt

Ook tussen de 133 inzendingen die buiten de top 10 vielen, zaten pareltjes van ideeën voor het Utrechtse Erfgoed. Tijdens het juryberaad vindt daarom een ideeënmarkt plaats. Hier kunnen alle inzenders in gesprek met partijen die kunnen helpen bij de realisatie van hun plan. Zo geven we zoveel mogelijk ingezonden ideeën de kans om het Utrechtse Erfgoed op de kaart te zetten.

Praktische informatie & programma

Wanneer: Zaterdag 6 oktober, 14.30-18.00 uur

Waar: Molen de Ster (Molenpark 3, Utrecht)

14.30 uur Ontvangst

15.00 uur Opening door gedeputeerde Mariette Pennarts

15.20 uur Pitch tien finalisten

16.10 uur Ideeënmarkt

17.30 uur Prijsuitreiking

17.45 uur Afsluiting

Aanmelden

We zouden het leuk vinden als u aanwezig bent! Via deze link kunt u zich aanmelden.

5-6-13-29 oktober, Molen De Ster

Marco Hermsen de Ster-46

In oktober organiseert de Utrechtse Molen de Ster rondleidingen voorafgaand aan de door Ekko en TivoliVredenburg georganiseerde concerten in de molen.  Vet, een concert in een molen!Maar wat betekent dat nu eigenlijk, om in een monumentaal pand naar muziek luisteren? Werkt dat ding ook echt? Waarom ligt er een boomstam in de zaal? En euh… die zagen, zijn die scherp?
Maak je avond compleet, haal de nerd in je naar boven: boek een rondleiding voor het concert! Met een klein groepje zal een rondleider van Molen de Ster je in geuren en kleuren over de geschiedenis en werking van de molen vertellen. Normaal gezien kom je tijdens concerten alleen in de zagerij, maar nu kun je op verschillende verdiepingen de binnenkant van de molen zien. Misschien mag je buiten zelfs even aan de wieken voelen.Voor wie/wanneer is de rondleiding absoluut een must?
– Als je nog nooit in een molen bent geweest (dit maakt alles weer helemaal goed, promise)
– Als je eerder in een molen bent geweest (elke molen is anders, just sayin’)
– Houtverslaafden (‘och wat ruikt het hier lekker’)
– Avonturiers (‘doe eens gek’)
– Techniek-, geschiedenis-, architectuurliefhebbers (je bent nooit te oud om te leren)
– Als je je date wilt imponeren (‘schat, zullen we van te voren een rondleiding doen?’ <- daar kom je vet sexy/intelligent/interessant door over)
– Als je om het milieu geeft (windenergie!)Succes gegarandeerd dus. Kaartjes kosten slechts € 3,50 en moeten afzonderlijk van het concertkaartje worden geboekt.
Let op: je kunt alleen aan de rondleiding deelnemen als je ook een kaartje voor het concert hebt, vandaar dat er tijdens het boekingsproces ook naar je boekingsnummer wordt gevraagd. Zijn er geen plekken meer? Dan kun je je voor de wachtlijst inschrijven, bij veel animo orgniseren we misschien een tweede rondleiding.Tijden:
19.15: Verzamelen in de zagerij
19.30- 20.00: rondleiding
20.00: deuren open
20.30: aanvang concertData:
Vr 5 Okt – TiVre – Adam Barnes
www.molendester.nu/event/adam-barnesZa 6 Okt – TiVre – Yorick van Norden
www.molendester.nu/event/yorick-van-nordenZa 13 Okt – Ekko – Bert Dockx
www.molendester.nu/event/ekko-presenteert-bert-dockxMa 29 Okt – Ekko – Steve Wynn & Chris Cacavas
www.molendester.nu/event/steve-wynn-chris-cacavas
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie