December 2018

24 december, Antoniuskerk

24 december, Molen de Ster

Stand-up voorleestheater met muziek
Utrecht, maandag 24 december 2018
Maandagavond 24 december speelt de Vorlesebühne een bijzondere kerstavond-voorstelling. Een avond korte vreemde verhalen plus muziek: verwarrend, bijtend, grappig en ontroerend. Speciaal voor deze kerstavond-editie met feestelijk open buffet vooraf!
Informatie
De Vorlesebühne speelt maandelijks stand-up voorleestheater in Molen de Ster rondom een absurd thema. Deze editie luidt het thema ‘Boodschap in een flesje’. In een speelse sfeer waarin vleugjes improvisatie mogelijk zijn, buigen vier schrijvers, een band en een speciale kerstgast zich over dit thema. De schrijvers lezen eigen werk, maar lezen ook gezamenlijk geschreven dialogen of briefwisselingen voor en bedenken theatrale vormen. De muziek is daarmee verweven. Voorafgaand aan de voorstelling kan men bovendien genieten van een uitgebreid kerstbuffet. Bezoekers, schrijvers, muzikanten en organisatoren kunnen allemaal mee-eten. Neem iets lekkers te eten mee om met iedereen te delen en schuif gezellig aan!
Met: Wim Noordhoek, Tine Moniek, Twan Zegers, Rinske Kegel en Bernhard Christiansen
Muziek: Sânfûgel en een speciale kerstgast
Praktisch
Tarief: €12/€10 (U-pas/CJP-/studenten-/bibliotheekpas)
Start voorstelling: inloop 19:45u | aanvang 20:15u
Kerstbuffet: om 18:15u | vooraf aanmelden | neem zelf iets lekkers mee om te delen
Locatie: Molen de Ster, Molenerf 3, Utrecht
Reserveren voor buffet, voorstelling of open podium: vorlesebuhne@gmail.com
Kijk voor meer informatie op de www.vorlesebuhne.nl

16 december, Dominicuskerk

15 december, Molen de Ster


(Foto: Barry Marré)

‘Breaking beats’ met Ntjam Rosie in Molen de Ster

Zangeres Ntjam Rosie treedt zaterdag 15 december op in de zagerij van Molen de Ster.  Deze Rotterdamse met Kameroense wortels bouwt een geheel nieuwe brug van muzikale stijlen en dans: R&B, hiphop, funk, soul en jazz.  Het concert begint om 20.30 uur en de toegang bedraagt 15 euro. Molen de Ster is te bereiken via het bruggetje aan de Floresstraat in Lombok, Utrecht.
 
Ntjam Rosie bracht vorig jaar haar vijfde studioalbum uit: Breaking Cycles, dat genomineerd werd voor de Edison Jazzism publieksprijs. Haar nieuwste werk schreef ze vanuit de groove, geïnspireerd door jaren 90 R&B, jaren 80 soul van de Zuid-Afrikaanse Letta Mbulu, maar ook hedendaagse alternative R&B. In de zagerij brengt Rosie haar muziek in een akoestische setting.
 

In het voorprogramma staat de Utrechtse Marjolein Marzacu: Neo-soul en pop in een kleine akoestische setting, samen met gitarist Sascha van Loenen.

 

12 december, Theaterlombok

http://www.theaterlombok.nl/agenda.html

11 december, Buurthuis ROSA

9 december, Cereol

9 december, Molen de Ster

Sfeervolle kerstmarkt in Molen de Ster
Buiten is het koud maar binnen in de Utrechtse Molen de Ster is zondag 9 december tussen 11.00 en 17.00 uur een ouderwets gezellige kerstmarkt met glühwein, warme chocolademelk en diverse kramen met spulletjes en cadeautjes voor de feestdagen. Ook de molenaars laten zien wat zij als ambachtelijke houtzagers in huis hebben. De toegang is gratis.
Henrik Holm zorgt voor de muzikale omlijsting van de markt. Hij bespeelt oude en bijzondere instrumenten zoals zingende zaag, draailier en nyckelharpa (Zweedse sleutelharp).
Tijdens de kerstmarkt is het ook mogelijk om een kijkje te nemen bovenin de molen. En als de wind gunstig is, zullen de molenaars de wieken laten draaien.
Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Lombok, Utrecht. De molen is 10 minuten lopen van Utrecht CS, uitgang Jaarbeurszijde. Op zondag kun je gratis parkeren en er is een fietsenstalling op het erf.

1 december, Molen de Ster

Demi Knight geeft gratis caféconcert in Molen de Ster
Singer-songwriter Demi Knight treedt zaterdagmiddag 1 december op in het café van Molen de Ster. Het gratis concert begint om 15.00 uur. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Utrecht.

Demi Knight groeide op met Dolly Parton en Loretta Lynn. Dat ze dezelfde karakteristieke snik en volwassen sound als deze twee zangeressen bezit, laat ze in 2015 horen aan Nederland door haar deelname aan ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’.

Na een eerste EP, een tour met de Popronde en het vormen van haar band, vertrekt Knight voor vier maanden naar Boedapest. Weg uit de bekende omgeving schrijft ze, met enkel een akoestische gitaar, nummers over volwassen worden, op eigen benen staan en het missen van thuis.

1 december, Majellakerk, Leerhuis

Herfstmarkt zaterdag 1 december

Op zaterdag 1 december van half 11 tot 16 uur en Zondag 2 december na de Hoogmis wordt er weer een herfstmarkt gehouden in het Leerhuis. Er zijn Sinterklaas cadeautjes te koop en kerstgeschenkjes en diverse mooie artikelen. Ook kan men er lunchen en koffie drinken. De opbrengst gaat naar de Adventsactie voor het weeshuis van pater Hooyschuur in Oeganda. Iedereen is van harte welkom.

1 december, Kopi Susu

https://www.kopisusu.nl/#lb72545/kinderfeest-samen-delen

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie