juni 2019

30 juni, Schimmelplein

http://www.schimmelplein.nl/

30 juni, The Anthony

Zondag 30 juni zal bij The Anthony hotel in Utrecht de eerste editie van THE Food Festival plaatsvinden! Tientallen kraampjes zullen The Anthony omsingelen om zich tot een groot buurtfeest te verenigen.

Van lokale foodtrucks tot high-end cocktails, van huisgemaakte jampotjes tot rijke pulled pork burgers! Geniet van heerlijk eten, lokale producten, de minidraaimolen en live muziek.

WAAR
Kanaalstraat 197 Utrecht
The Anthony hotel

HAPJES & DRANKJES
Voor ieder wat wils & betaalbaar

TOEGANG
Gratis!
10:00-16:00

30 juni, Cereol

29 juni, Molen de Ster

Tweede editie Bier & Cider Festival:
Veel bier, cider, lekker eten en muziek bij Molen de Ster
Het erf van Molen de Ster in Utrecht bruist zaterdag 29 juni weer met de tweede editie van het Bier & Cider Festival. Verschillende brouwers en cidermakers laten zien wat zij in huis hebben. Daarnaast is er lekker eten en livemuziek.

Wij houden van bier. Gek genoeg geldt dat niet altijd voor al onze vrienden. Daarom organiseren wij een bierfestival met méér dan bier alleen.

Naast een breed assortiment van Nederlandse speciaalbierbrouwers, zoals VandeStreek, Gebrouwen door Vrouwen en Maximus zijn er ook bijzondere Nederlandse cidermakers aanwezig als De Vergeten Appel  en Elegast. Voor ieder wat wils!

Erfbewoner en muzikant Tim Dawn en de singer-songwriters Khalil Toumi, en Mary Elaine (VS) zorgen voor de muzikale omlijsting. Ook is er een silent disco en kun je bierspellen spelen. Combineer dit met heerlijk eten op de mooiste locatie van Utrecht, dan heb je alle ingrediënten voor een fantastische dag!
Het festival begint om 14.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Kaarten kosten € 7,50 in de voorverkoop en  € 10,00 aan de deur. Elke bezoeker krijgt een speciaal festivalglas.
De minimumleeftijd is18 jaar. Pappa’s en mamma’s zijn welkom, maar wel zonder kinderen.
Molen de Ster is te bereiken via het Molenpark in Lombok, Utrecht.
Deelnemende brouwers:
BIL Brewing, Hommeles, De Blauwe IJsbeer. Gebrouwen door Vrouwen, Maximus, VandeStreek, Eleven.Deelnemende cidermakers:
Steve’z Perencider, De Vergeten Appel, Elegast,  Doggerland, Ciderwinkel.

29 juni, Muziekhuis

BazuinBazaar van 11.00-15.00 uur.
Rommelmarkt en optredens.

27 juni, Cereol

Painting The Roses Red is het eindexamenconcert van Suze Terwisscha van Scheltinga (Catch The Sparrow). Het concert vindt plaats in de Cereolfabriek, aanvang 2015 uur.
Voor kaarten à 7,50 en 5,00 voor studenten: reserveer@hetwildewesten.nl

Meer informatie:
https://www.hetwildewesten.nl/activiteit/painting-the-roses-red

23 juni, Cereol

22 juni, Molen de Ster

Molen de Ster is jarig en viert feest!

Zaterdag 22 juni is het precies 20 jaar geleden dat prins Claus de herbouwde Utrechtse Molen de Ster opende en dat moet gevierd worden! De molen zal deze dag extra lang open zijn voor rondleidingen. Ook zijn er extra molen-gerelateerde activiteiten voor jong en oud. In de houtzagerij is een fototentoonstelling van zowel de opening als oude foto’s uit het archief van familie De Wit (vorige eigenaren). Proost gezellig met ons mee op het terras!

Het feest begint om 10.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Utrecht. De molen is ook te bereiken via het bruggetje aan de Floresstraat.

Foto-expositie

De foto’s komen uit diverse archieven en persoonlijke collecties. Vooral de herbouw en wat er allemaal aan vooraf ging, staan centraal in de tentoonstelling in de molen. Op het molenerf worden foto’s geëxposeerd waarop de verschillen tussen vroeger en nu goed te zien zijn.
 
Rondleidingen en (bij wind) zaagdemonstraties

Zie, hoor, voel en ruik hoe de ambacht van het zagen op de wind tot stand is gekomen en in stand wordt gehouden. De rondleidingen zijn vrijblijvend en net zo kort of lang als je wenst en worden gegeven door enthousiaste gidsen.
Erfgeluiden – Hoorspel

Erfbewoonster en theatermaker Rinske Bouwman heeft een prachtig hoorspel geschreven voor voor jong en oud. Hierin vertelt de molen zijn verhaal over zijn geschiedenis, het erf en bezoekers.
Junior molenaarsdiploma. Aanvang; 12.00, 14.00 en 16.00 uur.

Iedereen onder de 20 jaar kan ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum het HoutzaagMolenaarsDiploma halen. Inschrijven kan bij de kraam op het erf. Om het juniordiploma te halen, moeten verschillende leerlingproeven, onder streng en toeziend oog van de ‘MeesterMolenaars’, worden gedaan. Bij inlevering van een volle kaart krijgen de kersverse junior molenaars een toepasselijk kleinigheidje mee naar huis.
Molencafé.

Bij feest hoort taart en een drankje om mee te proosten.  Speciaal voor deze mooie dag hebben we een jubileumbiertje in huis gehaald. We hebben na een lange zoektocht het perfecte biertje gevonden bij brouwerij Hommeles. Kom het zelf proeven, of geniet van het vele andere lekkernijen op de menukaart, zoals ons heerlijk assortiment aan zelfgemaakte taarten. Hiep hiep, hoera!
Meer informatie: www.molendester.nu

15 juni, Molen de ster

De Vorlesebühne speelt stand-up voorleestheater Utrecht, 15 juni 2019

Zaterdagavond 15 juni speelt de Vorlesebühne de nieuwe voorstelling ‘Laten we geld liefde noemen’ in de sfeervolle Molen de Ster. Op speelse wijze, waarbij vleugjes improvisatie mogelijk zijn, buigen schrijvers en muzikanten zich over het thema van de voorstelling. Een avond korte vreemde verhalen plus muziek: verwarrend, bijtend, grappig en ontroerend!

 Stand-up voorleestheater

De Vorlesebühne speelt maandelijks stand-up voorleestheater in Molen de Ster rond een absurd thema. Schrijvers en muzikanten laten eigen werk horen maar gaan ook met elkaar in dialoog en bedenken theatrale vormen: tekst en muziek met elkaar zijn verweven. Onze kok serveert bovendien een heerlijk driegangendiner, geheel in stijl geïnspireerd door het thema van de avond – een voorproefje van de voorstelling!

Reserveren voor de voorstelling is aan te raden, reserveren voor het diner kan tot 13 juni.

15 juni: “Laten we geld liefde noemen”

Wie heeft er een man, of een vrouw, of een kind of normen en waarden of een levensdoel of ouders of een konijn nodig als zij je ook ongemak kunnen bezorgen en steeds een weerwoord hebben en niet eens in je broekzak passen? Laten we geld liefde noemen! En kleingeld verliefdheid.

Deze editie staan de schrijvers Jeroen Boone, Bernhard Christiansen, Sylvia Hubers, Han van der Vegt en Mariska Vollering op het podium. Muziek is van Pit Hermans.

Praktisch

Datum:            zaterdag 15 juni

Locatie:           Molen de Ster, Molenerf 3, Utrecht

Reserveren:    vorlesebuhne@gmail.com

Meer info:      www.vorlesebuhne.nl

Voorstelling:   inloop 19.45 uur en aanvang 20.15 uur

Entree:                        €12/€10 (kortingstarief)

Diner:              18.15 uur

Tarief:             €15

12 juni, Bankaplein

Woensdag 12 juni is het weer Nationale Buitenspeeldag!

Dit jaar hebben we in samenwerking met Kinderproject Inclusieve Vrijetijdsbesteding een parcours van buitenspellen (met oa. Hockey, Knikkerspel, Zaklopen/zakrijden, Rondje om te tafel, Spijkerpoepen, Mega 5 op een rij) die we in duo’s gaan doen. Kinderen met een beperking krijgen een maatje om samen het parcours mee af te leggen.
Hoeveel onderdelen kunnen jullie als duo afleggen door elkaar zo goed mogelijk te helpen?

Na afloop krijgt ieder duo iets lekkers om samen te delen.

– Deelname vanaf 4 jaar
(t/m 7 jaar onder begeleiding)
– 15.00 – 16.30 uur
– Schrijf jezelf voor 15.00 uur in op de lijst, je maatje krijg je toegewezen
– Deelname is gratis
– Bilitonstraat 7, Utrecht

8 juni, Leidsche Rijn Centrum

ZIMIHC is jarig en trakteert op Utrecht Tekent

Hof van Bern, Leidsche Rijn Centrum, 8 juni 2019

Van de langste tekening van Leidsche Rijn tot tekenbootcamps, workshops stoepkrijten en stoere raamschilderingen – het tekenplezier spat ervanaf tijdens Utrecht Tekent! ZIMIHC is al 30 jaar hét podium voor amateurkunst in Utrecht en dat vieren we in stijl: 8 juni organiseert ZIMIHC samen met het Huis van Betekenis een eigentijds Montmartre in Leidsche Rijn Centrum. Een feestelijk tekenfestival voor jong en oud!

Divers programma voor alle leeftijden

Op het Hof van Bern, in het hart van splinternieuw winkelgebied Leidsche Rijn Centrum, is 8 juni van alles te beleven. Tekenaars gaan ter plekke aan de slag, er is kunst te koop en er zijn diverse gratis workshops voor alle leeftijden: zo zet de tekenjukebox de toekomstwensen van bewoners van Leidsche Rijn om in getekende verkiezingsposters, en worden er meerdere tekenbootcamps gegeven. Onder leiding van illustrators werken jongeren aan raamschilderingen rond het thema ‘de nieuwe stad’. Kinderen stoepkrijten samen een “Rupsje niet lang genoeg!” dat over het plein slingert of gebruiken hun fantasie in de workshop “LET OP: hier wordt getekend”. Ondertussen werken tekenaars tussen de schilderezels en picknickbanken samen aan de langste tekening van Leidsche Rijn. Ontdek het volledige programma op www.utrechttekent.nl.

ZIMIHC werkt in dit evenement onder meer samen met het Huis van Betekenis (broedplaats en podium voor tekenaars), Leidsche Rijn Centrum, het Jeugdfonds Cultuur, Cultuur19, Vrijstaat, studenten van de HKU en kunstenaars van De Inktpot.

Praktisch

Datum: zaterdag 8 juni 2019 van 10:00 – 18:00 uur

Locatie: Hof van Bern, Leidsche Rijn, Utrecht

Website: www.utrechttekent.nl

Toegang: gratis

ZIMIHC viert feest

Utrecht Tekent is onderdeel van ZIMIHC’s 30-jarig jubileum. De hele maand juni staat in het teken van het jubileum. Zo trakteren we ieder weekend op feestelijke culturele evenementen verspreid door de stad. Zoals gebruikelijk samen met kunstenaars, partners en natuurlijk de bewoners van Utrecht. Kijk voor het volledige programma op: www.zimihc.nl

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie