mei 2019

29 mei, Stadsklooster

29 mei, Molen de Ster

Israëlisch diner in Molen de Ster met muziek van het Mosaico Ensemble
Neem woensdagavond 29 mei een verfrissende duik in de Israëlische keuken onder het genot van de oriëntaalse klanken van het Mosaico Ensemble! Dit vernieuwende Israëlische kwartet heeft duidelijk een eigen geluid, maar is geïnspireerd door jazz- en wereldmuziek. Allemaal te horen en te zien tijdens een heerlijk driegangendiner. 

De aanvang is om 19.00 uur. De molen gaat om 18.15 uur open. Molen de Ster is te bereiken via het bruggetje aan de Floresstraat in Lombok, Utrecht. De entree bedraagt 27,50 euro per persoon.

De muziek van het Mosaico Ensemble is kleurrijk en herbergt vele muzikale tradities uit het Midden-Oosten. Geïnspireerd door thuisland Israël, beweegt de band vakkundig tussen zachtaardige Joodse en Oost-Europese melodieën naar opzwepende grooves uit Noord-Afrika, waarbij nog genoeg ruimte gecreëerd wordt voor improvisatie.

Het unieke geluid van het Mosaico Ensemble – opgericht door Liav Baruch (oud) en zijn jeudvriend Shimri Achiam (percussie) – ontstond en ontwikkelde zich vanaf hun vroege jeugd. Zo groeide Liav op in meerdere muzikale werelden; van progressieve rock, tot aan meer traditionele oosterse muziek.

25 mei, Schepenbuurt

25 mei, Verdomhoekje

22 mei, Theater Lombok

18 mei, Majellapark

*LET OP! DE ENIGE KANS OM EEN EARLY BIRD TICKET TE BEMACHTIGEN*

Op zaterdag middag 18 mei tussen 14:00 – 16:00 zetten we ons tentje op, klappen we de campingstoelen en de parasol uit en kun je bij ons een speicaal early bird ticket voor de buurtcamping kopen.

De Buurtcamping =
– twee dagen heerlijk kamperen in je eigen park
– live muziek & kampvuur
– inclusief twee dagen ontbijt en diner
– kunst & cultuur
– workshops
– buurtbingo
– sport & spel voor jong en oud

Alles mogelijk gemaakt door en voor buurtbewoners & ondernemers uit de wijk.

Koop je deze middag je ticket bij ons, dan betaal maar €15,- voor een tentplek voor het hele weekend én €15,- als volwassen persoon, voor het hele weekend. U-pas early bird betaald €7,50,- voor tentplek en €7,50,- als volwassenen voor het hele weekend. (kinderen tot 12 jaar gratis).

Verder hebben we limonade en kun je deze middag geschminkt worden door campingbeheerders Rosa en Simone! Kom dus vooral even gezellig buurten :).

Wij hebben helaas geen pin machine dus denk erom om cash mee te nemen!

*Na de early bird actie betaal je voor een tentplek €20,- en per volwassen persoon €20,- voor het hele weekend.

12 mei, Marathon

Zondag, de Utrechtse marathon ook door West, een mooi evenement, wel met invloed op het verkeer!

https://www.utrechtmarathon.com/

11 mei, Molen de Ster


(foto: Bas van Setten)

Neem een kijkje in Molen de Ster tijdens de Nationale Molendag

Natuurlijk is het zaterdag 11 mei tijdens de Nationale Molendag ook feest in en rond Molen de Ster in Utrecht. De hele dag zijn er rondleidingen en bij een goede wind zullen de molenaars zaagdemonstraties geven. Op het erf worden schapen geschoren en zal het shantykoor De Kaapstander van molenaar Henk de mooiste zeemansliederen zingen.

De rondleidingen zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Het scheren begint om 12.30 uur. Om 13.30, 14.45 en 16.00 uur treedt shantykoor De Kaapstander op.

Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Lombok, Utrecht.

Meer informatie: www.molendester.nu

7 mei, Stadsklooster

Dinsdag 7 mei kun je kennismaken met Simphiwe en afrikaanse zang, hij is een inspirerende docent en samenzingen geeft al gauw veel plezier en energie.

Simphiwe Hobhoshe woont in Kaapstad in de township Khayelitsha in de wijk Kuyasa. Hij is geboren in 1973 in de ‘Eastern Cape” in Grahamstown. En hij zingt sinds 1991 met het mannenkoor Khayelitsha United Mambazo Choir.

Zijn muziekstijl heet Isicathamiya; deze muziek komt nog van onze voorouders die werkten in de mijnen voor de ontwikkeling van ons land. Zij delfden goud, platinum, chroom et cetera. Ze zongen om niet te hoeven voelen hoe zwaar het werk was. Tegelijkertijd tipten zij met hun tenen om ritme aan hun lied te geven. Elk weekend hadden zij een competitie om te zien hoe goed zij waren en andere groepen te verslaan.

Met zijn koor groep treedt hij op aan de Waterfront van Kaapstad. Ook zijn er tal van optredens geweest in het buitenland met andere artiesten uit verschillende landen en deden ze internationale tours op festivals, concerten en in theaters in Nederland, Mexico, Israël en Brazilië.

Deze zomer reizen ze weer langs de nederlandse theaters.

‘Ik kijk er naar uit om een workshop te geven in het stadsklooster en om aan anderen de Afrikaanse muziek te leren. Ook als je niet eerder hebt gezongen is dit een mooie gelegenheid om je stem te laten horen, iedereen is welkom!’

Datum: dinsdag 7 mei
Inloop: 19:45
Start: 20:00 tot 22:00
entree: 10 euro

voor iedereen!

www.stadskloosterutrecht.nl

5 mei, rond Bankaplein

Lombok gaat weer los op Bevrijdingsdag
 
De bewoners van de Utrechtse wijk Lombok vieren de bevrijding op zondag 5 mei met de 37e Lombok Straatfeesten. Honderden Lombokkers hebben hun zolders opgeruimd en schuurtjes leeggehaald en verkopen hun tweedehands of zelfgemaakte spullen op de rommelmarkt. Straatorkesten zorgen voor de muziek en Speeltuin Bankaplein bruist van de kinderactiviteiten. De straatfeesten beginnen om 07.30 uur en duren tot 17.00 uur.
 

De rommelmarkt in de straten tussen de Abel Tasmanstraat, Kanaalstraat, Leidsekade en de Billitonkade is een van de grootste en drukste in Utrecht en omgeving. De markt staat ook bekend als een van de gezelligste. Commerciële handel is uit den boze. Alleen mensen uit de betrokken straten en wijk met toestemming van de organisatie staan op de markt.

Drummers, een blazer en danseressen van brassband AGOGO, de Swing Dixieland Band en saxofoonorkest Tutti Saxi zorgen dit jaar voor de muziek op straat. Speeltuin Bankaplein organiseert een doorlopend programma met verschillende activiteiten door de hele speeltuin.

Duurzaam
De feesten hebben dit jaar het thema ‘Duurzaam’. Op het Muntplein staan verschillende organisaties die iets met dit thema hebben. Zij laten zien wat zij doen en hoe belangrijk dat is.

Het bevrijdingsfeest in Lombok wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht en vele vrijwilligers uit de wijk.

Zie ook: www.facebook.com/lombok5meistraatfeesten.

5 mei, Transwijk

http://www.bevrijdingsfestivalutrecht.nl/

4 mei, dodenherdenking

Lombok:

Bij gelegenheid van de nationale herdenking van de slachtoffers van de tweede wereldoorlog vindt op 4 mei in Lombok op het plein voor het Stadsklooster Utrecht / de Antoniuskerk in de Kanaalstraat een bijeenkomst plaats voor inwoners van Utrecht.

Het programma begint om 19.30 uur en is voorbereid door mensen uit diverse religieuze gemeenschappen van de wijk: synagoge , kerk en moskee. In de bijeenkomst zullen teksten klinken die herinneren aan angst en leed en verwijzen naar verbondenheid van mensen. Woorden worden er afgewisseld met instrumentale muziek.

Na twee minuten stilte om acht uur gaat het gezelschap in een stille tocht naar het monument op de hoek van de Billitonkade en de Vleutenseweg. In aansluiting op de kranslegging door een vertegenwoordiger van de gemeente Utrecht kan iedereen daar bloemen neerleggen.

Na de plechtigheid zijn de deelnemers welkom in de Assoenamoskee (Justus van Maurikstraat)
voor een ontmoeting bij thee en koffie.

Oog in Al:

Op 4 mei herdenkt Nederland alle Nederlandse oorlogsslachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Ook in Oog in Al staan we hier op bijzondere wijze met elkaar bij stil tijdens de jaarlijkse herdenking bij het oorlogsmonument op het Beethovenplein. De herdenking vangt aan om 19.30 en eindigt om 20.20 uur.
U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Daarnaast presenteren wij voor en na afloop van de Dodenherdenking de bijzonder indrukwekkende voorstelling “Ghetto”, opgevoerd door theatergezelschap Roerend Goed en muziek-ensemble Lahaka. U kunt nog tickets reserveren voor de voorstelling van 16.00 uur of 20.45 uur. Voor tickets kunt u terecht op onze website:www.wijkverenigingooginal.nl.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.