Augustus 2022

Op 18-19-20-21 augustus 2022 heten wij in Spaanse sferen de ronde van Spanje welkom. Je kunt het hele weekend bij ons terecht voor Spaanse dranken, hapjes, muziek, dans en gezelligheid. Met een kunstexpositie van eigenwijze Fietsen door Danibal wordt ons terrein gedurende het hele Spaanse festival opgefleurd. Entree voor dB’s Buiten is alle dagen gratis.Vandaag komt de ploegentrijdrit bij dB’s voorbij! We warmen het publiek vanaf 15:30 uur alvast goed op met Live Flamenco door Grupa Utrera del Norte. De Spaans-Argentijnse zangeres Erminia Fernandez Cordoba wordt deze middag begeleidt door de Nederlands-Spaanse gitarist Arturo Ramon, bekend van zijn mooie composities en geweldige ritme. Met de Utrechter Ron van Holland op percussie. Danseres Romina Torroz (ook uit Utrecht) brengt met haar expressieve dans en indrukwekkende voetenwerk een ieder in vervoering.Tussen 18:30 en 21:00 uur verwachten we La Vuelta achter onze achtertuin.Let op: de Cartesiusweg en Marnixlaan worden tussen 15:00 en 21:00 uur afgesloten voor auto’s. Dat wordt vroeg komen of parkeren in het Werkspoorkwartier aan de overkant.Toegang is gratis!

Utrechtse topmusici spelen hun favoriete soundtracks op erf van Molen de Ster

Coen Kaldeway (sax), Zack Lober (contrabas) en Thijs de Klijn (gitaar) zijn gerenommeerde namen in de Nederlandse jazzscene. Zondag 14 augustus geven zij een gratis terrasconcert op het erf van de Utrechtse Molen de Ster. Het optreden begint om 14.00 uur en met slecht weer is het concert binnen in de zagerij. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Utrecht.

Met het Cinematic Jazz Project combineren de muzikanten hun liefde voor muziek met die voor de film. Deze middag speelt dit virtuoze trio een verrassende selectie aan soundtracks en neemt het drietal je mee op reis door de filmgeschiedenis.

Filthy Folk ’n Roll met Jesco op het terras van Molen de Ster

De band Jesco trapt zondag 7 augustus de reeks zomerse terrasconcerten af bij Molen de Ster. Het gratis optreden begint om 14.00 uur en met slecht weer is het concert binnen in de zagerij. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Utrecht.


Jesco trio 2022.jpgJesco speelt een verscheidenheid aan genres, van deltablues tot punk tot Amerikaanse volksmuziek, met een rock-‘n-roll-attitude. Met liedjes over alle denkbare waanzin van de geest proberen ze folk van zolder te jagen en het stof eraf te blazen met een dreunende rock ‘n’ roll beat, hamerende blues, primitieve bas en de eerlijke energie van punk.

Met het samenbrengen van instrumenten zoals banjo, wasbord, een bel, mondharmonica, stalen kettingen, accordeon, contrabas en drums creëren ze wat het best kan worden omschreven als “Filthy Folk ‘n’ Roll”.

In augustus en september programmeert Molen de Ster wekelijks Utrechts talent op het terras aan het water van de Leidse Rijn.

In deze reeks concerten wordt een zo groot mogelijke diversiteit aan muziekstijlen van over de hele wereld gepresenteerd. De oer-Hollandse molen zorgt hierbij voor een mooi contrast.

7 augustus – Jesco – Americana, Folk ‘n Roll

14 augustus – Kaldeway, Lober & De Klijn – Cinematic Jazz

21 augustus – Jessiah – singer-songwriter

28 augustus – Las Músicas – Latijns-Amerikaanse bolero’s en Portugese fado’s

4 september – Lilian Vieira & Band – choro en samba

10 september – Pierre et les Optimists – Franse chansons

18 september – The Madar Ensemble – muzikale dialoog tussen Westerse, Mediterrane en Midden-Oosterse culturen

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.