September 2022

Muzikale dialoog tussen Westerse en Midden-Oosterse culturen op terras Molen de Ster


Het Madar Ensemble, een groep muzikanten uit Nederland en de Arabische wereld, speelt zondag 18 september op het terras van Molen de Ster. Reken op een mooie muzikale dialoog tussen Westerse, Mediterrane en Midden-Oosterse culturen. Het gratis optreden begint om 14.00 uur en met slecht weer is het concert binnen in de zagerij. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Utrecht.

Met een oprechte nieuwsgierigheid naar en begrip voor elkaars muzikale taal, zijn de muzikanten van het Madar Ensemble samengekomen met als doel iets nieuws te creëren, gebouwd op een diep gedeeld respect voor de kwaliteiten van hun verschillende muzikale werelden. 
‘’Nieuwsgierig naar elkaars cultuur en muziek, op zoek naar een nieuwe cross-over zoals je die nog niet eerder gehoord hebt. Ingetogen, mystiek, meditatief, soms met een relaxte groove. Filmische muziek die beelden oproept van een oase in een grenzenloos landschap’’, aldus VPRO’s 3voor12.
In 2019 bracht het Madar Ensemble zijn debuutalbum Acamar uit: afgeleid van het Arabische ākhir an-nahr dat “het einde van de rivier” betekent, Acamar is een ster gelegen in het sterrenbeeld Eridanus, door oude astronomen uit Mesopotamië in verband gebracht met rivieren in het Middellandse Zeegebied en het Midden-Oosten, waaronder de Nijl, Po en Eufraat. De muziek op dit album is geïnspireerd op de klassieke beschavingen van Mesopotamië en het Middellandse Zeegebied, die in het dagelijks leven vertrouwden op begrip van de kosmos.  

Tony Overwater – bas & viool
Marten Ornstein – klarinet
Nizar Rohana – ud
Ruven Rupik – percussie

Website

https://nizarrohana.com/projects/madar-ensemble

Instagram

www.instagram.com/nizarrohana/

www.instagram.com/tonyoverwater/

www.instagram.com/maartenornstein/

www.instagram.com/ruven.percussion/

Soundcloud

soundcloud.com/nizarrohana/madar-ensemble-madar-bayati

Youtube

Acamar

www.youtube.com/watch?v=g64cF84ebgk

live at Bimhuis

www.youtube.com/watch?v=D4cUPVXgJZk&t=269s

Spotify

open.spotify.com/artist/1mPzDBxWQ2X1pHSqafRTX2

Deze zomer programmeert Molen de Ster wekelijks Utrechts talent op het terras aan het water van de Leidse Rijn. In deze reeks concerten wordt een zo groot mogelijke diversiteit aan muziekstijlen van over de hele wereld gepresenteerd. De oer-Hollandse molen zorgt hierbij voor een mooi contrast. Het optreden van Madar is de laatste van dit seizoen.Dit terrasconcert wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht.
Meer informatie: www.molendester.nu/agenda

Braziliaanse sferen met Lilian Vieira & Band op terras Molen de Ster

De Braziliaanse zangeres Lilian Vieira (Zuco 103) uit Utrecht en andere geweldige muzikanten maken er zondag 4 september op het terras van Molen de Ster een Braziliaanse middag van met veel choro (traditionele Braziliaanse muziek) en samba. Het gratis optreden begint om 14.00 uur en met slecht weer is het concert binnen in de zagerij. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Utrecht.

Lilian Vieira en haar band nemen je mee naar hun Brazilië; voor de een geboorteland, voor de ander het land waar die verliefd op is geworden.

Lilian Vieira zang

Alaor Soares  percussie

Paulinho Paes gitaar

Rafael Pereira Lima saxofoon, fluitMarijn van der Linden cavaquinho

Deze zomer programmeert Molen de Ster wekelijks Utrechts talent op het terras aan het water van de Leidse Rijn. In deze reeks concerten wordt een zo groot mogelijke diversiteit aan muziekstijlen van over de hele wereld gepresenteerd. De oer-Hollandse molen zorgt hierbij voor een mooi contrast.

4 september – Lilian Vieira & Band – choro en samba

10 september – Pierre et les Optimists – Franse chansons

18 september – The Madar Ensemble – muzikale dialoog tussen Westerse, Mediterrane en Midden-Oosterse culturen

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.