Oktober 2022

Voedselkast in buurthuis Rosa zorgt voor saamhorigheid en solidariteit

Vanaf oktober staat er een voedselkast in de hal van buurthuis ROSA aan de Malakkastraat in Lombok. De voedselkast is gevuld met van alles en nog wat, zoals blikken soep, koeken, potjes groente, macaroni en andere levensmiddelen. Ook bevinden zich in de kast een koelkast voor zuivelproducten, beleg en vlees en een vriezer voor bevroren levensmiddelen. Iedereen die iets nodig heeft, mag er iets uit pakken.

De kast staat er niet alleen om er spulletjes uit te halen, maar zeker ook om producten in te zetten. Mensen die (houdbare) producten hebben, die ze zelf niet meer gebruiken, kunnen deze in de voedselkast plaatsen. “Zo wordt geven en ontvangen één”, aldus initiatiefnemer Robert Roch van DOCK Utrecht. Op de kast hangt een gebruiksaanwijzing waarop staat hoe het systeem werkt.

Het idee is ontstaan doordat het leven alsmaar duurder wordt en veel mensen moeite hebben om rond te komen. ‘’Met de voedselkast proberen wij verschillende sociale problemen bloot te leggen: armoede, schulden, verspilling maar ook behoefte aan saamhorigheid en solidariteit’’, aldus Roch.

Briefje

Aan de voedselkast hangt ook een brievenbusje. Hierin kunnen mensen een briefje achterlaten met tips voedselkast, een (hulp)vraag of een mooi idee voor een ander initiatief. Een briefje achterlaten mag anoniem, maar dat hoeft natuurlijk niet.


Je kunt van dinsdag tot en met donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur terecht bij de voedselkast in de hal van buurthuis Rosa.

DOCK Utrecht is er voor iedereen in de stad. Wij helpen je graag om zelf actief aan de slag te gaan of samen dingen te organiseren. Met jou en organisaties in de wijk maken we samen buurten nog levendiger. Onze sociaal makelaars en sociaal beheerders ondersteunen bewoners en versterken netwerken en buurtinitiatieven.

Informatie voedselkast:
Locatie : Buurthuis ROSA
 Malakkastraat 6
 3531 HM  Utrecht
Contactpersoon : Robert Roch
 Mob. 06 – 599 27 514
 Mail  rroch@dock.nl

Jarig Gezondheidscentrum Lombok schenkt 4 AED’s aan de wijk
Gezondheidscentrum Lombok bestaat 40 jaar. Om ons jubileum te vieren hebben wij de wijk een cadeautje gegeven. Samen met het Diakonessenhuis hebben wij 4 AED’s voor de wijk aangeschaft. Voor elke 10 jaar één! Hierdoor is een dekkend netwerk van AED’s in de wijk gerealiseerd.
Om er voor te zorgen dat wijkbewoners de AED’s ook kunnen gebruiken bij een calamiteit, organiseren wij op donderdag 6 oktober een AED-training. Deze reanimatiecursus vindt plaats in het Stadsklooster aan de Kanaalstraat van 13.00 uur tot 16.00 uur en is bedoeld voor inwoners van onze wijk. Deelname is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Marja Lambregts (mlambregts@gclombok.nl). Graag naam, telefoonnummer en adres vermelden in de email.
Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok om zo het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen.
De AED’s hangen op de onderstaande locaties:Vleutenseweg 492 – buiten bij de tandartsenpraktijk tegenover de GammaLouis Couperusstraat 35 – buiten bij kinderopvang PartouHaroekoeplein 2 – buiten bij de NettoramaKoningsbergerstraat – buiten bij het Christelijk Gymnasium
Gezondheidscentrum Lombok staat al 40 jaar voor de wijk en voor de samenwerking in de wijk. Al 40 jaar heeft het centrum een belangrijke plek in de wijk voor inwoners als het gaat om medische vragen. Al 40 jaar werken zorgverleners met elkaar samen om de gezondheid van wijkbewoners te verbeteren.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.