februari 2019

30 januari – 9 maart, Molen de Ster

Happietaria Utrecht opent pop-uprestaurant in Molen de Ster
Dineren voor het goede doel op een unieke locatie

Molen de Ster wordt van 30 januari tot en met 9 maart overgenomen door Happietaria Utrecht. Happietaria is een pop-uprestaurant dat elk jaar gedurende een maand zijn deuren opent en volledig wordt gerund door studenten en vrijwilligers. De opbrengst gaat naar een goed doel.
(foto: Nick Chesnaye)

Molen De Ster is een karakteristiek monumentaal gebouw uit 1739  gelegen langs de  Leidse Rijn in de Utrechtse wijk Lombok. Elke zaterdag wordt de molen nog gebruikt als houtzagerij en kunnen bezoekers de molen bezichtigen.

Dit jaar steunt Happietaria een project van stichting ZOA: Voedselzekerheid in Zuid-Soedan. Het project helpt boeren door middel van scholing en materiële hulp hun leven weer op te bouwen na de verwoestende burgeroorlog van de afgelopen jaren.

Molen de Ster ligt op een bijzondere plek en heeft een publieke functie en organiseert onder meer culturele activiteiten. Dat de molen een bijdrage kan leveren aan het goede doel van Happietaria, past in de visie van Molen de Ster als maatschappelijk betrokken bedrijf.
Molen de Ster is te bereiken via het bruggetje aan de Floresstraat in Lombok, Utrecht
 
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie