februari 2019

30 januari – 9 maart, Molen de Ster

Happietaria Utrecht opent pop-uprestaurant in Molen de Ster
Dineren voor het goede doel op een unieke locatie

Molen de Ster wordt van 30 januari tot en met 9 maart overgenomen door Happietaria Utrecht. Happietaria is een pop-uprestaurant dat elk jaar gedurende een maand zijn deuren opent en volledig wordt gerund door studenten en vrijwilligers. De opbrengst gaat naar een goed doel.
(foto: Nick Chesnaye)

Molen De Ster is een karakteristiek monumentaal gebouw uit 1739  gelegen langs de  Leidse Rijn in de Utrechtse wijk Lombok. Elke zaterdag wordt de molen nog gebruikt als houtzagerij en kunnen bezoekers de molen bezichtigen.

Dit jaar steunt Happietaria een project van stichting ZOA: Voedselzekerheid in Zuid-Soedan. Het project helpt boeren door middel van scholing en materiële hulp hun leven weer op te bouwen na de verwoestende burgeroorlog van de afgelopen jaren.

Molen de Ster ligt op een bijzondere plek en heeft een publieke functie en organiseert onder meer culturele activiteiten. Dat de molen een bijdrage kan leveren aan het goede doel van Happietaria, past in de visie van Molen de Ster als maatschappelijk betrokken bedrijf.
Molen de Ster is te bereiken via het bruggetje aan de Floresstraat in Lombok, Utrecht

24 februari, Emma

24 februari, Cereol

23 februari, Molen de Ster

Utrechtse band Daphne presenteert nieuwe EP in Molen de Ster

De Utrechtse formatie Daphne presenteert zaterdag 23 februari haar debuut EP in Molen de Ster. Daphne is een modern folktrio dat de luisteraar weet te betoveren met krachtige driestemmige samenzang en schrijnend mooie teksten. Port of Call verzorgt het voorprogramma. De aanvang is 20.30 uur en de entree bedraagt 8,50 euro. Molen de Ster is te bereiken via de brug aan de Floresstraat in Lombok, Utrecht.

Daphne bestaat uit Gabriël Harmsen (gitaar en zang), Sara Tompkins (zang) en Suze Terwisscha (zang) en is vernoemd naar een verdwaalde zeehond die ooit rondzwom in de Utrechtse grachten.

Verdwaald is Daphne echter zeker niet: sinds de leden elkaar ontmoetten op het Utrechts Conservatorium en elkaar vonden in hun liefde voor folkmuziek, hebben ze een eigenzinnig repertoire opgebouwd. Naast folk zijn ook invloeden van jazz, blues en country te horen. De karakteristieke ‘sound’ van Daphne wordt grotendeels bepaald door virtuoos akoestisch gitaarspel en krachtige driestemmige samenzang, die de poëtische, verhalende teksten perfect ondersteunen.

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de debuut EP en is de line-up uitgebreid met bas, drums en strijkers. Het resultaat is een kunstwerkje, waarop op ontroerende wijze herkenbare thema’s als onzekerheid, rusteloosheid en hartenpijn worden bezongen.

Port of Call
Port of Call is een soloproject van Pieter van Vliet. Na enkele jaren van omzwervingen in Canada en Europa met Folk Road Show, keert hij in 2019 weer terug met een nieuw solo-album genaamd Clear Memories: een verzameling herinneringen aan heldere zomermiddagen in Katwijk, beschonken avonden in langs de Amsterdamse grachten en uiteraard slapeloze nachten in de binnenstad van Den Haag. Port of Call doet bij vlagen denken aan het werk van Will Oldham, Jeff Mangum en Phoebe Bridgers.

Muziekvideo’s Daphne:

19 februari De Wijkplaats

13 februari, Theater Lombok

10 februari, Cereol

10 februari, ook in West

https://www.glurenbijdeburen.nl/utrecht

9 februari, Cereol

1 februari, Molen de Ster

Uniek jazztrio in Molen de Ster

Het unieke jazztrio Celano/Badenhorst/Baggiani staat vrijdag 1 februari op de planken van Molen de Ster in Utrecht. Het optreden begint om 21.00 uur, de toegang is 11 euro. Molen de Ster is bereiken via het bruggetje aan de Floresstraat in Lombok, Utrecht.

Joachim Badenhorst, Guillermo Celano en Marcos Baggiani openen verschillende muzikale ruimtes. Zij verkennen samen hun horizon in de postmoderne creatieve muziek. In juli kwam hun eerste album ‘Lili & Marleen’ uit via het Portugese label Clean Feed. Het trio verdiept zich in een nieuwe verbeelding van grenzen tussen improvisatie en compositie..Meer info: cbg-music.com/celanobadenhorstbaggiani
www.molendester.nu
 
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.