april 2019

27 april, Perron West

Perron West: Over 1 week is het Koningsdag bij Perron West! We organiseren een kindervrijmarkt van 10-18 uur.

Reserveer jouw plekje via info@perronwest.nl. Voor €5,- krijg je van ons een zeiltje en een mooie plek (niet voor commerciële partijen).

27 april, Kanaalstraat

Geen braderie! Wel kinderactiviteiten op het Moskeeplein.

27 april, Händelstraat, Oog in Al

https://www.wijkverenigingooginal.nl/activiteiten-kalender/47-koningsdag

21 april, Molen de Ster

Kom brunchen met Pasen in Molen de Ster

Nog geen plannen voor Pasen dit jaar? Kom dan op eerste of tweede paasdag genieten van een heerlijke paasbrunch in de monumentale houtzagerij van Molen de Ster.

 

We verwelkomen je graag alleen, met je familie, je vriendenclub, je lief, of schuif aan met je hele straat! Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten, zoals eieren zoeken op het molenerf.

Programma

11.00 uur. Eieren zoeken op het erf
11.15 uur. Ontvangst in de zagerij met een glas biologische bubbels en aanvang lunch
12.00 uur. Doorlopend kinderactiviteiten
13.30 uur. Einde. Bar en terras blijven geopend voor een naborrel
Kosten

Volwassenen € 26,50
Kinderen € 13,50
Kinderen tot 4 jaar schuiven gratis aanDieetwensen? Allergie? Geef het ons door, we houden er graag rekening mee.
Reserveer nu! Telefonisch via 030-2991074 of mail naar boekingen@molendester.nu.

Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Lombok, Utrecht.

17 april, Theater Lombok

www.theaterlombok.nl

16 april, Wijkplaats

14 april, West

https://www.culturelezondagen.nl/zondag/2019/go-west

Molen de Ster pakt uit op Culturele Zondag
Ervaar op Culturele Zondag Go West de erfenis van de Utrechtse Molen de Ster tijdens Erf. Het wiekenkruis draait, het bovenwiel kraakt, het verse zaagsel geurt…. kom genieten op zondag 14 april van al het theater!

Want kenners en kunstenaars hebben hun krachten gebundeld en een prachtig programma samengesteld voor jong en oud! Van dans tot theater, van muziek tot een molenquiz met een knipoog. Tijdens Go West staan de wieken van de molen spreekwoordelijk in de vreugdestand! De toegang is gratis. Het programma begint om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Lombok, Utrecht.

Met:
Rinske Bouwman | theatermaker
Hugo de Haas van Dorsser aka Wordbites | gesproken woord artiest
Jorgen Unom | dichter-songwriter
Santies | Kinderprogramma
Piet van Os | molenaar
Roel Bennink | molenaar

Blokkenschema:  https://bit.ly/2VdLJRW
www.molendester.nu/erf

Wordbites
Wordbites laat het kraken op de krukaszolder van Molen de Ster. Pakkende performance poëzie waarbij ook molenaar Piet welluidend aan het woord komt. Breekbaar en sterk.
Associatief en gelaagd.

Erfgeluiden
In Erfgeluiden laat theatermaker en erfbewoner Rinske Bouwman de stem van het erf horen. Klare taal, theatraal. Ieder voor zich en de molen voor ons allen.

Jörgen Unom
De Antilliaanse dichter Jörgen Unom laat zijn stem horen op de stelling van de molen met een zwierige mix van Nederlands, Engels en Papiamentu. Gitaar, ukulele, heerlijke zang en bevlogen spoken word=stukken zijn het koren op de molen.

Sjaan Flikweert
Spoken word-artiest Sjaan Flikweert laat woorden waaien en haar wieken zwaaien op het veld naast de molen. Krachtig en prachtig. Helend en spelend. Verbaal en non-verbaal. Verhalend en verdwalend.

Mirte Hartland
Singer-songdichter Mirte Hartland laat haar tanden zien in de zagerij van de molen. Collage-achtig, sferisch, beeldend en melancholisch. Heerlijk vertraagd en dwars gezaagd.

Kinderprogramma | maak je eigen verhalenboekje

Laat maar waaien die verhalen! Op de vernieuwde speelplaats van het molenerf verzorgt Santies het kinderprogramma tijdens Erf! Knutsel je eigen verhalenboekje! Vol met hele of halve waarheden of knotsgekke kolder. Kortom alles kits en lekker de dag doorzagen.

Molenquiz
Molennerds & pubquiz-lovers: eat your heart out! Snotjes in de kap & meer van dat soort ongein? Schrijf je ter plekke gratis in voor onze molenquiz in de zagerij.

13 april, Oog in Al

6 april, Molen de Ster

Molen de Ster opent terrasseizoen met optreden Gayle Skidmore

Het café van Molen de Ster ontwaakt uit zijn winterslaap. Dat betekent dat vanaf 1 april het café en terras aan het water weer van woensdag tot zondag open zijn. Ook is de kaart vernieuwd. Om dit te vieren, organiseert de molen zaterdag 6 april een feestelijke opening van het terrasseizoen. Naast de zaagdemonstraties en rondleidingen in de middag, wordt om 15.00 uur op het terras ook muziek gemaakt door singer-songwriter Gayle Skidmore. De toegang is uiteraard gratis. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Lombok, Utrecht.

Gayle Skidmore schreef vanaf 8ste jaar al meer dan 2000 nummers. Door haar talent en passie was een muzikale carrière onvermijdelijk. Haar tumultueuze leven gaf haar bovendien veel inspiratie. Na het winnen van de titel ‘Beste Singer-Songwriter’ bij de San Diego Music Awards in 2013, ‘Best Pop Album’ in 2014 en ‘Best Pop’ in 2015, verhuisde Gayle naar Nederland waar zij in 2017 De Beste Singer-Songwriter van het Groene Hart op haar naam schreef. Gayle Skidmore is niet alleen klassiek geschoold op de piano. Ze speelt ook meer dan 20 andere instrumenten, waaronder dulcimer, banjo, harp en balalaika.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie