oktober 2019

20 oktober, Stadsklooster, Molen de Ster

18 oktober, Parkschool

13 oktober, Cereol

12 oktober, Cereol

9 oktober, TheaterLombok

http://www.theaterlombok.nl/9-oktober-19.html

4 oktober, Het Wilde Westen

Zuid-Afrikaanse finalist America’s Got Talent treedt op in Oog in Al: koor met een Nederlands tintje

Na Glennis Grace in 2018 is dit jaar het Ndlovu Youth Choir finalist bij America’s Got Talent: Een Zuid-Afrikaans jeugdkoor met een Nederlands tintje. Dankzij de Nederlandse arts Hugo Tempelman en zijn vrouw Liesje, die aan de basis stonden van Ndlovu Care Group, krijgen kansarme jongeren uit Zuid-Afrikaanse townships  in de Moutse Valei de kans om te zingen, eigenwaarde en zelfvertrouwen te creëren, hun school af te maken en te excelleren. Het koor bestaat uit kwetsbare kinderen afkomstig uit verschillende townships in de Moutse Valei, Zuid-Afrika. Na hun avontuur in Amerika, waar het koor het tot de finale schopte,  schitteren zij in oktober in Nederland, onder andere in het theater van het Wilde Westen in Utrecht.

Ndlovu Youth Choir

Het koor bestaat in totaal uit zo’n 60 jongeren, die allemaal te maken hebben gehad met geweld en armoede. Velen van hen zijn wezen die hun ouders verloren hebben als gevolg van de AIDS epidemie en daardoor volledig het spoor bijster waren. Hugo Tempelman: ‘Wij zijn trots op onze kinderen. Wat zij hebben gepresteerd geeft hoop voor miljoenen kansarme kinderen over de hele wereld en maakt heel Zuid-Afrika trots’.

Optreden Utrecht
Inge Eijsenga, filmmaker en wijkbewoner Oog in Al: ‘Begin dit jaar trof ik het Ndlovu Youth Choir in het township Elandsdoorn, Zuid Afrika tijdens de opnames voor mijn film over bezieling. Ik was zo onder de indruk van de impact, pracht en achtergrond van dit koor, dat ik gastgezinnen en een optreden voor ze heb georganiseerd in Oog in Al tijdens hun bezoek aan Nederland. Mensen moeten gewoon van hen horen en zien, wat een verhaal’.

Alle opbrengsten van het optreden op 4 oktober gaan naar het koor en is helemaal uitverkocht.

Auditie met story: https://www.youtube.com/watch?v=NqsFO4atwJo

Finale: https://www.youtube.com/watch?v=-X7b8fYcYCk

Interview met Hugo Tempelman: https://youtu.be/on78dPSAD2k

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie