November 2019

28 november, OASE

23 november, Sluis Merwedekanaal

19 november, De Wijkplaats

15-17 november, Smartlappenfestival

Café Kanaalzicht

Keulsekade 23, 3531 JX Utrecht

Hele avond DJ Mars

Hele avond DJ Mars

13 november, TheaterLombok

11 november, Sint Maarten

Lampionnenoptocht Schimmelplein

LAMPIONNENOPTOCHT

Maandag 11 november 2019
van 18.30 tot ca. 20.00 uur

Sint Martinus is patroonheilige van de stad Utrecht en dat vieren we. Elk jaar op 11 november branden op het Schimmelplein onze lichtjes. De wintertijd is dan al ingegaan, dus het is lekker donker en sfeervol, met gezellige muziek. Dus ouders, kom met kind en (zelfgemaakte) lampion naar het Schimmelplein!

We beginnen om 18.30 uur met muziek en een rondje om het plein; allemaal in optocht achter de band aan. Daarna gaan de kinderen, met of zonder ouders, de buurt in om snoep op te halen. Voor de achterblijvers blijft de band nog even spelen bij de gezellige tent met gekleurde lichtjes. Er is lekkere warme chocolademelk en glühwein. En natuurlijk speculaas.

Om overlast en klachten te voorkomen hebben we afgesproken dat kinderen alleen aanbellen als de flyer (die begin november huis-aan-huis wordt bezorgd) op raam of deur hangt. Naar goed Hollands gebruik zingen de kinderen een liedje voor ze iets lekkers krijgen. En voor wie het is vergeten is, hier alvast twee krakers:

Sint Maarten
Sint Maarten
De koeien hebben staarten
De meisjes hebben rokjes aan
Daar komt Sint Martinus aan.

Elf november is de dag
dat mijn lichtje
dat mijn lichtje
Elf november is de dag
dat mijn lichtje branden mag

Oog in Al, Herderplein

https://www.wijkverenigingooginal.nl/activiteiten-kalender/51-sint-maarten

Ook dit jaar organiseren we weer de Sint-Maarten optocht samen met Stichting Vrienden van de Dominicus. Om 18:45 uur verzamelen we op het Herderplein voor de lampionnenoptocht. We eindigen om 20.30 uur bij de Dominicuskerk waar de warme choco weer klaarstaat! Geheel in stijl met de gedachte van Sint-Maarten zamelen we ook dit jaar weer (houdbare) levensmiddelen in voor de voedselbank.

9 november, Binnenstad

Sint maarten parade

Utrecht West loopt mee in de Parade van St Maarten op 9 nov 2019 va Domplein + 11 nov va Schimmelplein. We brengen de WALVIS terug want we missen Skyscraper de plastic walvis.

https://www.facebook.com/events/2343649425889956/?ti=cl

8 november, West

https://www.leguesswho.nl/news/lombok-2019

PROGRAM | Presented by local partners
DE VOORKAMER | Exhibition Itreat, CCC: Casco, Coffee and Communication, Dialogue + Straffe Koffie, Dilshad Hasan, Storytellers of De Voorkamer, Culture Shock ‘Mash-up’: Jasper & Anan, poems by Bakr Al-Jaber, Victor Sams, Eritrean live music & dance workshop
WISHING WELL WEST | Social Design & Goodfoodclub, Taal & Talent presents Joke van Zijl, Inkhorn Controversy, Najib Cherradi & Sandib Bhattacharya
PERRON WEST | Silent Disco
PETER HAGENAAR | Bitterzoete Route, Pala? Guess That Spice – Nutmeg Ceremony
KOPI SUSU | How Was It For You, Moribayassa
INSTOCK | Tweetet

3 november, Molen de Ster

Sens, Een liedje voor een dierbare

Het is zo stil in mij. Ik heb nergens woorden voor. Zo stil in mij, en de wereld draait maar door”, zingt Van Dik Hout. En zo is het ook als een geliefde overlijdt. De wereld staat op z’n kop, en woorden zijn maar moeilijk te vinden. Muziek spreekt dan direct tot het hart.

Voor het vijfde jaar op rij organiseert SENS jaarlijks de intieme herdenkingsbijeenkomst ‘Liedje voor een dierbare’ voor iedereen van wie een dierbare overleden is. Voor deze middag kun je een liedje aanvragen voor je dierbare. Deze zal live worden vertolkt. Zo luisteren we samen naar de liedjes en is er een moment om even stil te staan bij het verlies en het gemis.

Inloop: 14.00
Aanvang: 14.30
Entree: gratis

Wil je zelf een liedje aanvragen? Dat kan! Neem vóór 17 oktober contact op met SENS via info@sensuitvaarten.nl of bel naar 030 – 737 02 02.

2 november, Oase

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie