Mei 2022

28 mei Speeltuin Bankaplein

26 mei Molen de Ster

KINDERROMMELMARKT | Volgende week donderdag is er weer een gezellige rommelmarkt voor en door kinderen op het erf van de molen. Heb jij nog leuke spulletjes die je wilt verkopen? Meld je dan nu aan voor een van de plekjes op de Kinderrommelmarkt.
Inschrijfgeld is 1 euro
Meer informatie over de markt en aanmelden vind je op www.molendester.nu/kinderrommelmarkt
Kinderrommelmarkt
26 mei
10:00 – 13:00 uur
Kinderen 7 t/m 12 jaar

25 mei Theater Lombok

14 mei

Markt bij houtzaagmolen De Ster met hout, houten nog eens hout

Zaterdag 14 mei organiseert de Utrechtse Molen de Ster weer een houtmarkt. Op deze markt staat hout in alle vormen en maten centraal. Hier ontmoet je houtbewerkers die hun waren verkopen en demonstraties geven. Het is dé plek om de mooiste handgemaakte houtproducten te kopen, of wanneer je graag zelf met hout aan de slag wilt gaan (thuis of op de dag zelf). Ook zijn er kinderactiviteiten. Bovendien is het zaterdag Nationale Molendag, dus de Utrechtse houtzaagmolen is de ideale plek om dit te vieren.

(foto: Matthijs Wolthers)

Kom gezellig shoppen bij de vele standhouders op het erf van de houtzaagmolen, neem een kijkje in de ateliers, doe mee aan workshops, bekijk demonstraties en ga met gidsen mee de molen in. Staat er een goede wind? Dan kun je zien hoe de molenaars op de wind zagen. Uiteraard kun je altijd een heerlijk (houtvrij) hapje eten in het café. Genoeg voor jong en oud te doen dus!

De markt begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Het adres van Molen de Ster is Molenpark 3 in Utrecht. De molen is ook te bereiken via het bruggetje aan de Floresstraat.

Tijdens de Nationale Molendag 2022! openen honderden molens openen hun deuren en draaien op 14 en 15 mei. Dit jaar bestaat het Gilde van Vrijwillige Molenaars 50 jaar en daarom is 2022 het Jaar van de Molenaar. Extra bijzonder dus om een molenaar te bezoeken.

Demonstraties
Didgeridoo maken door Didgeridoo Werkplaats
Zagen op een historische zaagbok door Stadshout
Houten ringen maken door Andrea Rho
Lepel snijden door Coraline Versluis
Visroken door Molenaar Piet

Kinderactiviteiten
Workshop boekenplankje makenKinderworkshop door Stadswerkplaats Utrecht
Reuze Kapla door Haaks hout
DaVinci Brug bouwen
Oloide bouwplaat

DeelnemersNoest – Unieke producten van stadshoutWoodlery – Juweeltjes van houtAndrea Rho – Handgemaakte natuurlijke sieradenMazina Wood Design – Hout gedraaide gebruik- en sierobjectenStadswerkplaats Utrecht – Openbare houtwerkplaatsDe Moerbei – BeeldhouwatelierHappy Flow Sculptures – Houten beeldenRobin Wood Music Boxes – Muziekdoosjes van stadsbomenHaaks Hout – Houten meubels van historisch houtDidgeridoo Werkplaats – DigeridoosOloide.nl – Houten geometrische vormenBuurman – Werkplaats en bouwmarkt voor hergebruik van materialenChristine Langerhorst – Boeken gesneden uit bijzonder getekend hout
Janboers Design – Interieur design op maat
Coraline Versluis – Lepels gesneden uit Utrechts houtRedlemon meubelmakerij – InterieurproductenMade by Myra – Memory shelfsHoutstadt – Originele woonaccessoires en meubels op maat.Houtenschalen.nl – Van boom tot schaal
 
www.molendester.nu/event/houtmarkt

5 mei

Lombok viert de vrijheid met de Straatfeesten
Na twee jaar van afwezigheid, zijn er op 5 mei weer de straatfeesten in de Utrechtse wijk Lombok. Honderden bewoners hebben de zolders weer opgeruimd, de kelders leeggehaald en verkopen hun tweedehands waar op de rommelmarkt. Straatorkesten zorgen voor de muziek en Speeltuin Bankaplein staat als vanouds bol van de activiteiten.

De rommelmarkt in de straten tussen de Abel Tasmanstraat, Kanaalstraat, Leidsekade en de Billitonkade is een van de drukste in de gemeente Utrecht. Duizenden bezoekers kijken van ‘s ochtends vroeg tot laat in de middag of er wat van hun gading bij ligt. Op de markt worden alleen tweedehands of zelfgemaakte spullen verkocht. Handelaren zijn niet welkom in de wijk.

Drummers en danseressen van brassband AGOGO, de Swing Dixieland Band en saxofoonorkest Tutti Saxi zorgen voor de muziek op straat. Speeltuin Bankaplein is open voor iedereen. Bijvoorbeeld om te relaxen na het urenlange kraampjes langsgaan. Verder kun je bellen blazen, dansen op muziek en nog veel meer!.
Thema is dit jaar ‘Lombok viert feest door de jaren heen’. Lombok Anders, de stichting die achter de straatfeesten zit, bestaat dit jaar namelijk 40 jaar. Lombok Anders is ooit opgericht om de wijk in een beter daglicht te stellen en de bewoners met elkaar te verbinden. Dit werd onder meer gedaan met de 5 mei straatfeesten. Ter gelegenheid van het jubileum hangen de hele maand mei bij de huizen in het rommelmarktgebied oude en nieuwe foto’s van de feesten voor de ramen.

Het bevrijdingsfeest in Lombok wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht en vele vrijwilligers uit de wijk.
Zie ook: www.facebook.com/lombok5mei

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.